A bitcoinbálnák a 22.000 dollár fölötti szinteket támadják

-

A Bitcoin-bikák most a 25.000 dollár alatti „utolsó” fő ellenállás-csoportot támadják az on-chain adatok szerint.
A Bitcoin (BTC) szeptember 13-án tovább küzdött a fő ellenállással, miközben a piacok az Egyesült Államok inflációs számaira készültek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Komoly” bálnák mutatják be az új BTC-árhordozót

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai a BTC/USD árfolyamát követték, ahogy az a 22.500 dolláros árfolyamot próbálta áttörni.
A bikák megpróbálták legyőzni az eladói érdeklődés falát a 22.000 dollár feletti tartományban, ami különösen makacsnak bizonyult, és egy éjszakai konszolidációs fázishoz vezetett.
A Material Indicators on-chain monitorint erőforrás kiemelte a küzdelmet a Binance BTC/USD rendelésállományának előző napi képernyőképén.


A Whalemap elemzőplatform szerint eközben nem volt csoda, hogy a jelenlegi tartomány a bikák számára akadályt jelentett.
„Az új terület, amire érdemes odafigyelni: $22.780 – $23.400” – közölte a Whalemap csapata a Twitter-követőivel.

„Ez komoly, DE ez az utolsó a jelenlegi 19k – 25k tartományon belül.”

Bitcoin bálnapénztárca beáramlások, kommentált diagram. Forrás: Whalemap / Twitter

Egy kísérőgrafikon megmutatta, hogy a nagy volumenű tárcák milyen mértékben halmoztak fel különböző szinteken a múltban. Az ellenállás a spot ár közelében így szinte garantált volt.
Amint arról a Cointelegraph beszámolt, ezek a bálna-aktivitás-csoportosulások gyakorlatilag megpecsételték a BTC legutóbbi árfolyampontját.
A helyzetet tovább elemezve a népszerű kereskedő, Crypto Ed továbbra is biztos abban, hogy most egy árkorrekciónak kell belépnie, de megjegyezte, hogy a spot vásárlói érdeklődés ennek ellenére megmaradt.


Egy korábbi frissítésében Crypto Ed 20.800 dollárban jelölte meg a potenciális lefelé irányuló célt.

Órákon belül várható CPI-leszámolás

Michaël van de Poppe, az Eight kereskedőcég vezérigazgatója és alapítója számára a nap továbbra is az augusztusi amerikai fogyasztói árindex (CPI) adatiról szólt.
A CPI a csökkenő infláció folyamatos tendenciájának megerősítésére készült, a CPI volatilitást ígért a kockázati eszközökben a New York-i idő szerint 8.30-ra tervezett közzétételi dátum körül.
„Ma van a nagy nap a CPI-nél. A várakozások szerint a hónapról-hónapra -0,1%, az évről-évre pedig 8,1% lesz” – magyarázta Van de Poppe.

„Ha ezeknél a számoknál magasabb lesz, akkor valószínűleg erős negatív reakciót fogunk látni a kockázatvállalásra. Ha alacsonyabb -> pozitív reakció. Egyszerű.”

Az amerikaidollár-index (DXY), a kockázati eszközök csökkenésének egyik fő hajtóereje, stabilizálta az elmúlt napok esését, és megpróbálta megőrizni a 108-as támaszt.

USA dollár index (DXY), 1 órás gyertyadiagram. Forrás: TradingView

Olvastad már? „Nincs vége” a short squeeze-nek – most mindenki a bitcoin növekedését figyeli

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!