Buenos Aires blokklánc segítségével fizetné a szociális segélyeket

-

A közelmúltban beadtak egy törvény-tervezetet, amelyben felvetették, hogy sokkal nagyobb átláthatóságot biztosítana a segélyek esetén a blokklánc-technológia használata.
Dario Nieto, a tervezet beadója szerint a jelenlegi rendszerben a szociális programokkal a közvetítők pénzt tudnak maguknak lecsípni, a blokklánccal viszont ki lehetne iktatni a képből ezeket a harmadik feleket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A blokklánc követhetővé teszi a tranzakciókat, és ez a technológia számos esetben bizonyított már.
Nieto szenátor szerint a szociális kezdeményezések terén is hasznos lehet, hiszen megakadályozható, hogy a pénz felhasználásáért cserébe a közvetítők különböző politikai aktivitást várjanak el.

„A közösségi tervek esetén megfigyelhető egyfajta politizálódás, a különböző társadalmi kezdeményezések vezetői sokszor tisztességtelenül járnak el az emberekkel, például bizonyos százalékot kérnek a pénzből, amelyet az adott projekt segélyként elnyer. A blokklánc ezt kijavíthatja, hiszen a pénz útja követhetővé válik, és nem kell hozzá közvetítő. A Fejlesztési Minisztériumtól a pénz közvetlenül a rendeltetési helyére kerülhet, anélkül, hogy bárki bármiféle szívességet kérhetne cserébe.”

Nieto szerint nem ritka, hogy az ilyen fejlesztési pénzek esetén a közvetítők elvárják például, hogy akik megkapják, vagy előnyük származik belőle, tüntetéseken vagy felvonulásokon vegyenek részt.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Buenos Aires kedveli a blokkláncot

Nem ez az első eset, hogy Nieto valamilyen blokkláncos kezdeményezéssel áll elő. Előzőleg már kidolgozott egy tervezetet, amely alapján blokkláncot használnának az állami beszerzések és a szerződések kezelésére.
Buenos Aires kifejezetten támogatja a blokkláncot, és több esetben is az infrastruktúra részévé akarja tenni.
A modernizációs törekvések részeként már a végső fázisban jár egy blokklánc-alapú személyazonosító rendszer, a TangoID. Az elképzelések szerint ez 2023 elején már működőképes lenne.
Augusztusban bejelentették, hogy a város saját Ethereum csomópontot futtat majd, főleg azért, hogy így jobban tisztába kerülhessen a technológia alkalmazhatóságával, a kormányzati felhasználási lehetőségekkel.
Áprilisban pedig bejelentették, hogy 2023-tól már az adó is befizethető lesz kriptopénzek használatával.

Olvastad már? Orbán Viktor írását szemlézte a Bitcoin.com News

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!