Buenos Aires blokklánc segítségével fizetné a szociális segélyeket

-

A közelmúltban beadtak egy törvény-tervezetet, amelyben felvetették, hogy sokkal nagyobb átláthatóságot biztosítana a segélyek esetén a blokklánc-technológia használata.
Dario Nieto, a tervezet beadója szerint a jelenlegi rendszerben a szociális programokkal a közvetítők pénzt tudnak maguknak lecsípni, a blokklánccal viszont ki lehetne iktatni a képből ezeket a harmadik feleket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A blokklánc követhetővé teszi a tranzakciókat, és ez a technológia számos esetben bizonyított már.
Nieto szenátor szerint a szociális kezdeményezések terén is hasznos lehet, hiszen megakadályozható, hogy a pénz felhasználásáért cserébe a közvetítők különböző politikai aktivitást várjanak el.

„A közösségi tervek esetén megfigyelhető egyfajta politizálódás, a különböző társadalmi kezdeményezések vezetői sokszor tisztességtelenül járnak el az emberekkel, például bizonyos százalékot kérnek a pénzből, amelyet az adott projekt segélyként elnyer. A blokklánc ezt kijavíthatja, hiszen a pénz útja követhetővé válik, és nem kell hozzá közvetítő. A Fejlesztési Minisztériumtól a pénz közvetlenül a rendeltetési helyére kerülhet, anélkül, hogy bárki bármiféle szívességet kérhetne cserébe.”

Nieto szerint nem ritka, hogy az ilyen fejlesztési pénzek esetén a közvetítők elvárják például, hogy akik megkapják, vagy előnyük származik belőle, tüntetéseken vagy felvonulásokon vegyenek részt.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Buenos Aires kedveli a blokkláncot

Nem ez az első eset, hogy Nieto valamilyen blokkláncos kezdeményezéssel áll elő. Előzőleg már kidolgozott egy tervezetet, amely alapján blokkláncot használnának az állami beszerzések és a szerződések kezelésére.
Buenos Aires kifejezetten támogatja a blokkláncot, és több esetben is az infrastruktúra részévé akarja tenni.
A modernizációs törekvések részeként már a végső fázisban jár egy blokklánc-alapú személyazonosító rendszer, a TangoID. Az elképzelések szerint ez 2023 elején már működőképes lenne.
Augusztusban bejelentették, hogy a város saját Ethereum csomópontot futtat majd, főleg azért, hogy így jobban tisztába kerülhessen a technológia alkalmazhatóságával, a kormányzati felhasználási lehetőségekkel.
Áprilisban pedig bejelentették, hogy 2023-tól már az adó is befizethető lesz kriptopénzek használatával.

Olvastad már? Orbán Viktor írását szemlézte a Bitcoin.com News

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!