Bullishak az elemzők: hajnalban helyi rekordot döntött a bitcoin

-

Az elmúlt pár napban bullish nyomás építette a bitcoin árfolyamgörbéjét, a kriptopénz már két hete növekvő trendet mutat, magasabb mélységek és magasabb mélypontok következetes sorozatával.

Április 7-én, hajnalban ez az erővonal egy erőteljes robbanásban nyilvánult meg, amely újabb magaslatokba emelte a BTC-t, és amely órákkal ezelőtt 7450 dollárig növelte az árfolyamot.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ez az érték az eddigi legmagasabb a március 12-i összeomlás óta.
Az árakcióval a kriptopénz napi szinten 10%-os növekedésben volt. Ez a teljesítmény egyébként ugyanúgy megjelent a részvények, az arany és már árucikkek esetében is.

Forrás: TradingView

A Skew.com adatai szerint nagyjából 20 millió dollárnyi bitmexes short pozíció kerül likvidálásra, a növekedés közepette.

Mi vár a bitcoinra?

Bár az folyamatos mozgásban van, az elemzők egyre inkább bullishak a kriptopénzzel kapcsolatban, hivatkozva az eszköz épülését sejtető technikai trendekre.
A Bloomberg múlt héten azt írta, hogy a bitcoin legutóbbi mozgása „pozitív divergenciát és felvásárlási jelt mutat” a DVAN Buying and Selling Pressure Gauge indikátor szerint.

Forrás: Bloomberg

A bitcoin legutóbb januárban találkozott ezzel a tendenciával, mielőtt 50%-ot növekedett volna 7000 dollárról 10500 dollárra. Ugyanez az indikátor azonban medvébe fordult, amikor február közepén az ár benézett a 10 000 dollár alá.
A legutóbbi rali ezen felül lehetővé tette a bitcoin számára, hogy olyan árfolyamot érjen el, mint amilyennel a 2020-as évet is nyitotta. Ez azt jelentette, hogy a múlt év végül pozitívan zárt. Habár látszólag irrelevánsnak tűnik, sok kereskedő „bullishként” jellemezte ezt a lendületet.
A 2019-es bikafutam tetőzése azonban valójában a 2017-es év záróárfolyama, a 13 800 dollár volt.
Nem beszélve Willy Woo – az elismert láncelemzőnek és a már megszűnt Adaptive Capital volt partnerének – elemzéséről, amely szerint nagy a valószínűsége annak, hogy a bitcoin márciusban már elérte lokális árfolyamgödrét, amikor 3800 dollárra süllyedt.

Az alagútnak még nincs vége

Mutatkoznak ugyan bullish jelek az árfolyamon, fontos azonban hangsúlyozni, hogy a bitcoin még nincs kint az alagútból.
A „Filb Filb” nevű kereskedő – aki arról ismert, hogy nagyon pontosan megjósolta a 2019-es év negyedik negyedévének és 2020 januárjának mozgásait – egy TradingView-bejegyzésben közel két héttel ezelőtt megjegyezte, hogy a 8000 dollár technikai szempontból egy csúnya ellenállás lesz.
A pszeudonim kereskedő kifejtette, hogy ez a szint valószínűleg „a 2018-as medve piac óta a legcsúnyább ellenállás lesz”.

  • A csártja valóban azt jelzi, hogy ezen szint körül fekszenek az alábbi indikátorok is:
  • A 20 hónapos egyszerű mozgóátlag,
  • Az 50 napos, 100 napos és 200 napos egyszerű mozgóátlag,
  • A 61,8%-os Fibonacci-vsszahúzódás a februári csúcstól a márciusi gödörig,
  • Az éves pivot szint.

Ha a piac meg szeretné győzni a bikákat, hogy fussanak egy nagyot, akkor ezt a küszöböt mindenképp meg kell ugrania a jövőben.

Olvastad már? Forró talajra lép a Poloniex a vadonatúj IEO-platformjával

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!