Bukele elnök 100.000 dolláros bitcoint és további jogi elfogadottságot jósol

-

Bukele az ország két házon belüli BTC-alapú kezdeményezésének – a Bitcoin Citynek és Volcano-kötvényeknek – a közelgő robbanásszerű növekedését is előrevetíti.
Tavaly Salvador lett az első ország, amely Nayib Bukele elnöksége alatt a Bitcoint törvényes fizetőeszközként fogadta el, az országban növekvő infláció ellenszereként.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legalizálás óta az elnök 1370 BTC-t szerzett az ország tartalékába, és a nem realizált nyereséget új infrastrukturális projektekbe, többek között egy kórházba és egy iskolába fektette vissza.
Bukele elnök azt jósolta, hogy 2022-ben további két ország is csatlakozik Salvadorhoz, és törvényes fizetőeszközzé fogja tenni a Bitcoint. Ugyanebben az évben egy olyan bikafutásra számít, amely a BTC árát új történelmi csúcsra, 100 000 dollárra emeli.
Január 2-án Nayib Bukele, Salvador elnöke öt bikás előrejelzést osztott meg a Bitcoin (BTC) 2022-es évre vonatkozó teljesítményével kapcsolatban.


Bukele Salvador két saját BTC-alapú kezdeményezésének – a Bitcoin City-nek és a Volcano-kötvényeknek – közelgő robbanásszerű növekedését is kilátásba helyezte.
Kapcsolódó cikkünk: Több nagy kriptovállalat is támogatja a salvadori Bitcoin City kezdeményezést
Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, az elnök szerint Bitcoin City egy teljesen működőképes várossá válhat, lakónegyedekkel, bevásárlóközpontokkal, éttermekkel, kikötővel, „mindennel, ami a Bitcoin körül forog.”
Bukele szerint „Bitcoin City idén megkezdi az építkezést”, ami az 1 milliárd dolláros BTC-kötvényekkel támogatott virtuális város fejlesztését jelenti. Ezzel a fejlesztéssel együtt a Volcano-kötvények túljegyzését jósolja.
Bukele arra számít, hogy a Bitcoin idén az amerikai választások egyik fő választási témájává válik, és Twitter-követőinek azt mondta, hogy a Bitcoin 2022 konferencián „hatalmas meglepetésre” kell számítaniuk.

Salvador mainstream Bitcoin-elfogadása egyébként egy sor technikai akadályba ütközött, legutóbb az ország saját Bitcoin-tárcájából, a Chivóból eltűnt pénzeszközökről érkeztek jelentések.
Amint arról korábban több hírportál is beszámolt, legalább 50 salvadori jelentett veszteséget összesen több mint 96.000 dollár értékben decemberben, a Chivo tárca egy állítólagos ismeretlen hibája miatt.

Olvastad már? Két hét alatt 36%-kal nőtt a monero árfolyama

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!