Bukele elnök 100.000 dolláros bitcoint és további jogi elfogadottságot jósol

-

Bukele az ország két házon belüli BTC-alapú kezdeményezésének – a Bitcoin Citynek és Volcano-kötvényeknek – a közelgő robbanásszerű növekedését is előrevetíti.
Tavaly Salvador lett az első ország, amely Nayib Bukele elnöksége alatt a Bitcoint törvényes fizetőeszközként fogadta el, az országban növekvő infláció ellenszereként.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legalizálás óta az elnök 1370 BTC-t szerzett az ország tartalékába, és a nem realizált nyereséget új infrastrukturális projektekbe, többek között egy kórházba és egy iskolába fektette vissza.
Bukele elnök azt jósolta, hogy 2022-ben további két ország is csatlakozik Salvadorhoz, és törvényes fizetőeszközzé fogja tenni a Bitcoint. Ugyanebben az évben egy olyan bikafutásra számít, amely a BTC árát új történelmi csúcsra, 100 000 dollárra emeli.
Január 2-án Nayib Bukele, Salvador elnöke öt bikás előrejelzést osztott meg a Bitcoin (BTC) 2022-es évre vonatkozó teljesítményével kapcsolatban.


Bukele Salvador két saját BTC-alapú kezdeményezésének – a Bitcoin City-nek és a Volcano-kötvényeknek – közelgő robbanásszerű növekedését is kilátásba helyezte.
Kapcsolódó cikkünk: Több nagy kriptovállalat is támogatja a salvadori Bitcoin City kezdeményezést
Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, az elnök szerint Bitcoin City egy teljesen működőképes várossá válhat, lakónegyedekkel, bevásárlóközpontokkal, éttermekkel, kikötővel, „mindennel, ami a Bitcoin körül forog.”
Bukele szerint „Bitcoin City idén megkezdi az építkezést”, ami az 1 milliárd dolláros BTC-kötvényekkel támogatott virtuális város fejlesztését jelenti. Ezzel a fejlesztéssel együtt a Volcano-kötvények túljegyzését jósolja.
Bukele arra számít, hogy a Bitcoin idén az amerikai választások egyik fő választási témájává válik, és Twitter-követőinek azt mondta, hogy a Bitcoin 2022 konferencián „hatalmas meglepetésre” kell számítaniuk.

Salvador mainstream Bitcoin-elfogadása egyébként egy sor technikai akadályba ütközött, legutóbb az ország saját Bitcoin-tárcájából, a Chivóból eltűnt pénzeszközökről érkeztek jelentések.
Amint arról korábban több hírportál is beszámolt, legalább 50 salvadori jelentett veszteséget összesen több mint 96.000 dollár értékben decemberben, a Chivo tárca egy állítólagos ismeretlen hibája miatt.

Olvastad már? Két hét alatt 36%-kal nőtt a monero árfolyama

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!