Kevin O’Leary szerint az NFT-k nagyobbra nőhetnek, mint a Bitcoin

-

A Shark Tank sztárja, Kevin O’Leary, azaz Mr. Wonderful megosztotta kriptopénz-befektetési stratégiáját és azt, hogy milyen coinokkal rendelkezik. Azt is elmondta, hogy szerinte az NFT-k nagyobbra nőhetnek, mint a bitcoin.
Emellett beszélt a kriptopiaci lufiról, a diverzifikációról, a szabályozásról és arról is, hogy miért gondolja úgy, hogy a nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) nagyobbak lesznek, mint a bitcoin.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kevin O’Leary befektetéseiről, piaci lufiról és az NFT-kről beszélt

Kevin O’Leary, a Shark Tank sztárja a Forbesnak adott, pénteken megjelent interjújában beszélt a kriptopénzekről, befektetési portfóliójáról, diverzifikációról, piaci buborékokról, mémcoinokról és a non-fungible tokenekről (NFT-k).
Kifejtette, hogy „az egész kriptoiparra úgy tekint, mint szoftverfejlesztő csapatokra”, hozzátéve, hogy az „igazán erős, kreatív szoftvermérnökökre” fogad. Miközben a kriptopénzrészesedéseiről beszélt, elárulta:

„Az etherben van a legnagyobb pozícióm, nagyobb, mint a bitcoin.”

„Azért, mert a pénzügyi szolgáltatások és tranzakciók nagy része ezen zajlik” – ismertette a Shark Tank sztárja. „Még új szoftvereket is fejlesztenek, mint például a Polygon, amely konszolidálja a tranzakciókat és csökkenti a teljes költséget a gas díjak tekintetében az Ethereumon.”
O’Leary ezután megemlített néhány kriptovalutát, amelyekkel rendelkezik, és kijelentette:

„Sok-sok felhasználási lehetőség rejlik bennük.”

Továbbá, Mr. Wonderful hozzátette, hogy „jelentős és lényeges pozíciója van az USDC-ben”, megjegyezve, hogy „ezzel fizet a kriptoeszközökért, és a stablecoinban is kapja a fizetését”.
„Végső soron a platform sikerét és értékét az elfogadottság sebessége és mértéke határozza meg. Ez akkor megy jól, ha a csapat olyan platformot fejlesztett ki, amely megold egy gazdasági problémát” – vélekedett.

A mémcoinok nem teremtenek értéket

O’Leary beszélt továbbá a mém kriptovalutákról. Megjegyezte, hogy „hosszú távon a gazdasági értékkel nem rendelkező coinok azok, amelyek nem oldanak meg semmit, és nem teremtenek értéket” – figyelmeztetett:

„Hosszú távon nagyon szkeptikus vagyok a mémérmékkel kapcsolatban.”

A Shark Tank sztárját arról is megkérdezték, hogy szerinte a bitcoin vagy más kriptovaluták árfolyamát lufinak látja-e.
Erre ő így válaszolt:
„Azt látni kell, hogy a piac az piac. Egyetlen ember sem tudja manipulálni, még akkor sem, ha az emberek azt állítják, hogy igen… Másodpercenként több millió döntés születik arról, hogy mit ér valami. És ez minden piacra vonatkozik, legyen szó tulipánról, óráról, bitcoinról, ingatlanról vagy aranyról.”
Megjegyezte, hogy „hosszú távon ez a bolondok játéka, és nem lehet nyerni” – hangsúlyozta:

„Nem lehet tudni, mikor van buborék, egyszerűen nem lehet. És ha azt hiszed, hogy tudod, akkor teljesen tévedsz.”

O’Leary hisz a portfólió diverzifikálásában. Portfóliójának kriptovaluta-részesedése egyre nő. Részletezte, hogy egy bizonyos ponton a kriptopénzek „elérhetik a működő vállalatom 20%-át – de jelenleg körülbelül 10,5%-os arányban vannak”.
Ezt így pontosította:

„A portfólión belül nincs egyetlen olyan token érme vagy lánc sem, amely a portfólió több mint 5%-át tenné ki. Tehát igen, aktívan hozzáadok és leépítek a volatilitás alapján.”

Ezenkívül azt mondta, hogy sokat stake-el. „A pozícióim nagy részét mostanában stakingre fordítom” – erősítette meg, megjegyezve, hogy erre a folyamatra az FTX kriptotőzsdét használja. Mr Wonderful októberben jelentette be, hogy részesedést vállal a kriptotőzsdében, és „kriptóban kap majd fizetést azért, hogy az FTX nagyköveteként és szóvivőjeként tevékenykedjen”.

Nem akar vitát az SEC-vel

Arra a kérdésre, hogy van-e esély arra, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) a tulajdonában lévő kriptovaluták egy részét értékpapírnak minősítse, és mit fog tenni, ha ez megtörténik, O’Leary azonnal válaszolt:

„Abban a pillanatban, ahogy ez az információ kiderül, nem akarok majd semmit sem kezdeni velük. Ha lenne pozícióm, eladnám. Nem áll szándékomban konfliktusba kerülni a szabályozókkal a kriptoportfólióm miatt. Én 100%-ban szabálykövető akarok lenni.”

Ugyanezt mondta az XRP-ről is novemberben. Az XRP ellen a Ripple Labs és vezetői, Brad Garlinghouse és Chris Larsen ellen SEC-per folyik. „Nulla érdekem van befektetni az SEC-vel szembeni peres ügyekbe. Ez nagyon rossz ötlet” – hangsúlyozta.
O’Leary beszélt a non-fungible tokenekről (NFT-k) is. „Nagyon sok értéket kínálnak a hitelesítés, a készletkezelés és a különböző eszközosztályok mindenféle felhasználási esete körül” – ismertette, majd hozzátette:

„Úgy gondolom, hogy a non-fungible tokenek nagyobbak lesznek, mint a bitcoin.”

A továbbiakban felhívta a figyelmet az NFT-projektjére. „A kemény eszközökhöz, fizikai eszközökhöz kötött NFT-ket részesítem előnyben; az egyik, amely kapcsán egy fehér könyv kidolgozásán dolgozom, az óraipar” – mondta. „Anyagi befektetést eszközöltem Jordan Fried cégében, az Immutable Holdingsban, amely az nft.com tulajdonosa” – zárta gondolatait.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Casino Connection

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!