Két hét alatt 36%-kal nőtt a monero árfolyama

-

A monero magánélet-központú kriptoeszköz az elmúlt két hét során jelentős nyereséget ért el. Árfolyama 36%-ot emelkedett az amerikai dollárral szemben.
A „Spider-Man: No Way Home” című, monerobányász malware programot tartalmazó torrentek negatív sajtója ellenére a hétnapos statisztikák szerint a kriptoeszköz több mint 21%-ot erősödött.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Két számjegyű növekedés a negatív hírek ellenére

A magánéletre összpontosító digitális valuta, a monero (XMR) két számjegyű nyereséget tapasztalt a héten, miközben a kriptogazdaság nagy része veszteségeket szenvedett el vagy konszolidációs időszakon ment keresztül.
Az XMR nemrég amiatt a figyelmeztetés miatt került a címlapokra, hogy a „Spider-Man: No Way Home” című filmet tartalmazó torrentfájlok rosszindulatú, monerót bányászó malware-t tartalmazhatnak.
A bányászati kártevőkről szóló jelentések évek óta gyötrik a Monero-közösséget. Régóta léteznek olyan alkalmazások, amelyek arra használják a számítógép CPU-ját, hogy az áldozat tudta nélkül bányásznak monerót. Ezt a cselekményt egyébként „cryptojacking” néven emlegetik.
Kapcsolódó cikk: Így kerülheted el a számítógépedet ért kriptotámadásokat
A monero (XMR) az elmúlt évben 58%-ot erősödött az amerikai dollárral szemben, és a kriptoeszköz piaci kapitalizációja a cikk írásakor körülbelül 4,4 milliárd dollár. Ez az érték 44. helyre elegendő a kriptopénzek ranglistáján.
Az XMR így 2022. január 2-án a 2,3 billió dollár összértékű kriptogazdaság 0,19%-át képviseli.
Az XMR 24 órás árfolyamtartománya 227,51 és 248,45 dollár között található, és a tether (USDT) az eszköz legnagyobb kereskedési párja az összes kereskedés 42%-ával. Ezt követi a BTC (18,39%), az ETH (7,83%), az USD (5,94%), az EUR (3,35%), a GBP (2,32%) és a JPY (2,32%).

Mi az a Monero?

A Monero (XMR) egy nyílt forráskódú digitálisvaluta-hálózat, amely a Cryptonote technológián alapul, és amelynek megalkotója Nicolas van Saberhagen volt 2013-ban.
A blokklánchálózat állítólag úgy van megalkotva, hogy a tranzakciókat ne lehessen konkrét entitásokhoz kapcsolni. Ennek ellenére a Ciphertrace nevű blokkláncfelügyeleti cég azt állítja, hogy rendelkezik olyan eszközökkel, amelyek képesek a Monero-tranzakciók nyomon követésére.
Kapcsolódó cikk: Mi az a Monero? (XMR)
A projekt adatvédelmi technikái közé tartozik az IP-címek elfedése, a gyűrűs aláírások, a zéró-ismeret bizonyíték, a „golyóálló” és a „lopakodó” címek.
2021 augusztusának végén egy Monero-fejlesztő bejelentette a BTC-ről XMR-re történő atomic swap lehetőségét is lehetővé fogják tenni. Emellett a monerót (XMR) számos darknetes piactéren is felhasználják.

A Monerónak eközben számos magánéletvédelmi coinnal kell versenyeznie, ilyen például a horizen (ZEN), a dash (DASH) és a zcash (ZEC). A ZEN például 438%-ot erősödött az elmúlt évben az amerikai dollárral szemben, a ZEC árfolyama pedig 130,8%-kal nőtt ugyanezen időszak alatt.

Olvastad már? Hoskinson szerint a kockázati tőkések nem értik meg, hogy a Cardanónak közössége van

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Bit Gid

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!