Hoskinson szerint a kockázati tőkések nem értik meg, hogy a Cardanónak közössége van

-

Hoskinson kiemelte, miszerint a kriptopénzeket illetően meg kell változtatni a Szilícium-völgy „bizarr mantráját, hogy gyorsan lépj és robbanj be”, ami 2021-ben 10,5 milliárd dolláros veszteséget okozott a decentralizált pénzügyi (defi) térben.
Charles Hoskinson egy nemrégiben készült YouTube-videóban kiemelte a Cardano-ökoszisztéma gyors növekedését, miközben tisztázta a kriptoközösség más tagjai által az elmúlt évben felvetett aggodalmakat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Olyan világban élünk, ahol emberek tetszőleges csoportjai lesznek tényellenőrzők, és dönthetnek arról, hogy mi a legitim” – mondta Hoskinson, miközben a kormányzat kriptovalutákról alkotott megítéléséről beszélt. Rámutatott, hogy a pénzügyi bűncselekmények túlnyomó többsége az amerikai dollárral vagy más fiat valutákkal történik.

Az idén lelassulhat a kriptoökoszisztéma növekedése

„Nehéz vitatkozni egy 2,5 billió dolláros iparág [létjogosultságáról], és elképzelni, hogy hová fog fejlődni. Szerintem iparágként csak meg fogjuk emészteni, […] hogy ilyen gyorsan ekkora méreteket öltöttünk.”

Kiemelte azt is, hogy a Szilícium-völgy „bizarr mantráját, hogy gyorsan lépj és robbanj be”, meg kell változtatni a kriptókat illetően, aminek elmulasztása 2021-ben 10,5 milliárd dolláros veszteséget okozott a decentralizált pénzügyi (defi) térben. Hangsúlyozva a Cardano lassú és módszeres megközelítését, Hoskinson azt mondta:

„Ezért van az, hogy a VC-k valójában nem is értik, hogy a Cardanónak van egy közössége. Azt hiszik, hogy csak én vagyok egy mikrofon mögött”.

Hoskinson azt is elmondta, hogy a Cardano fokozatosan át fog alakulni állandó nyílt forráskódú projektté, és a Linux operációs rendszerhez hasonlította. Reméli, hogy a hierarchikus struktúrától a Cardano a közösség tagjai által fejlesztett nyílt forráskódú DAappok felé mozdul el:

„Nekik [a fejlesztőknek] is el kellene kötelezniük magukat arra, hogy legalább egy fejlesztőjük erőforrásait a Cardano protokollhoz való hozzájárulásra fordítsák”.

Hoskinson hosszú távon a Cardano útitervének gyorsabb befejezését képzeli el ezzel a „kis erőforrás-kötelezettségvállalással”. A YouTubereknek, podcastelőknek és VC-knek, akik megkérdőjelezték a Cardano növekedését, azt üzente, hogy „mi vagyunk az első számú GitHub-hozzájárulók”:
„Ha olyan szakértő vagy, hogy véleményt nyilvánítasz a megjegyzéseinkről, akkor mondd meg, hogy melyek a tévedések, melyek nem jelentenek semmit, és az útiterv mely részeinél hibázunk drámaian.”

Egy hasonló élő YouTube-videóben Hoskinson beszélt a defi lehetőségeiről, valamint a Cardano kis szerepéről az iparágon belül.
Szerinte a fejlesztőknek és az alkotóknak hosszú távúbb jövőképet kell ápolniuk:

„Nagyon nehéz ilyen mérnöki munkát végezni, méghozzá helyesen, a jövőbe tekintve és előrelátóan. Sajnos sok projekt ezen a téren nem fogja kiállni az idő próbáját. Egyszerűen tény, hogy a következő öt-tíz évben nagy kihalás fog bekövetkezni.”

Forrás: Cointelegraph

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!