Brian Kelly, a CNBC „Fast Money” című műsorának házigazdája szerint három olyan tényező van, amely visszahúzódásra késztethetné a bitcoint.

Brian Kelly úgy véli, három potenciális jel mutatkozik arra, hogy 19.000 dolláron a bitcoin elérte mostani árfolyamcsúcsát.

Mind fundamentális és technikai faktorok is arra utalnak, hogy visszahúzódásra kell készülnünk, ahogy a rali egyre elnyújtottabbá válik.

Kelly három okot nevezett meg arra nézve, miért fogunk rövid időn belül bitcoinárfolyam-csökkenést tapasztalni.

Ezek között szerepel az altcoinok növekedése, a túlértékelt címek növekedése, valamint a magas finanszírozási ráták.

November 25-én a CNBC-ben elmondta:

„Továbbra is Bitcoin-bika vagyok. Hosszú távon is bika leszek az elkövetkező évtizedben. Ha azonban leveszem a hosszú távú befektetős sapkát, és felveszem a rövid távú, fedezeti alapos kereskedési sapkát, akkor számos dolog mutatkozik, amelyek arra utalnak, hogy egyelőre ez a maximum.”

Az altcoinok növekedése felrázta a dolgokat

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az olyan alternatív kriptopénzek, vagyis altcoinok, mint az XRP vagy a Stellar, jelentős kiugrást mutattak az elmúlt 30 nap során.

Ez a növekvő trend a 2018 januárjában zajlott altcoinmániára emlékeztet, amikor a BTC visszahúzódása során az alttuljadonosok tehettek szert nagy megtérülésekre.

A legutóbbi csúcs során a bitcoin erősen korrelált az altcoinokkal, majd a teljes piac kéz a kézben omlott össze az azt követő hónapokban.

Tekintettel arra, hogy a nagy altcoinok 50-100%-ot növekedtek az elmúlt hetekben, Keller óvatosságra int az altcoinpiacokkal kapcsolatban.

Mint mondta:

„A bitcoin minden más eszközosztálynál jobban ki van téve a FOMO-nak. Láthatjuk, hogy a spekulatív coinok és az 5 dollár alatti coinok 30-40%-os napi megtérüléseket generáltak. Ezek azok a fajta dolgok, amelyek a rövid-közepes távú maximumok alatt történnek.”

Az altcoinok ralija jelentős problémát okozhat az altcoinok piacán. Példának okáért, november 24-én az XRP 50%-ot ralizott, majd a 90 dollárcentet is meghaladta a Coinbase-en.

A kereslet olyan szintre fokozódott, hogy a Coinbase szolgáltatása átmeneti időre le is állt, miközben a bitcoin és ether árfolyama csökkent.

Kövesd automatikusan a legsikeresebb kereskedőket, és hozd ki a legtöbbet befektetésedből – regisztrálj a PrimeXBT-re promóciós linkünkön keresztül!

Növekedett a túlértékelt Bitcoin-címek száma

Kelly 2017 óta folyamatosan a Bitcoin-címek növekedésének mérőszámát alkalmazza, hogy előrejelezze a BTC árfolyamát. Amikor a címek növekedése nem egyezik meg a BTC árfolyamával, az azt jelezheti, hogy a kriptopénz túlértékelt.

Kelly jelenleg azt mondja, hogy a piac 25%-os címnövekedést jósolt a bitcoin számára a következő hónapban.

Szerinte ez egy aggasztó jel, amely azt is jelentheti, hogy a piac rövid távon túlértékeli a bitcoint:

„Amikor a címek növekedésére nézek, azt látom, hogy a piac 25%-os címnövekedést árazott be az elkövetkező 30 napra. Valahányszor ilyen magas ez az arány, az óvó jel.”

A perpetual szerződések finanszírozási aránya magas

Kelly korábban rámutatott a határidővel nem rendelkező szerződések magas finanszírozási arányára, amely a nagyobb tőzsdéken volt jellemző.

Amikor a finanszírozási ráta növekszik, az azt jelenti, hogy a piacon a vásárlók és a long szerződéssel rendelkezők dominálnak, ez pedig növeli egy long squeeze vagy visszahúzódás valószínűségét.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Ellenérvek a 2019-es csúcs ellen

A legutóbbi két napban azonban a BTC-szerződések finanszírozási aránya stabilizálódott, miután az árfolyam 19.400 dollárról és 18.700 dollárra csökkent.

Azonban a finanszírozási arány továbbra is magasabb, mint általában, még most így is csak 0,03% körül mozog.

Összehasonlításképp: a ráta 0,18% körül mozgott a nagy tőzsdéken a legutóbbi rali csúcsa során.

A piac egyre kevésbé túlfűtött, miközben több cím is biztonságos profitban van. Ezen két tényező kombinációja lehetővé teheti, hogy a rali rövid távon folytatódhasson.

A Google Trends adatai szerint a most zajló bikafutam kisebb mainstream érdeklődéssel párosul, mint három évvel ezelőtt, ez pedig azt jelenti, hogy még csak a korai fázisban vagyunk.

A „Bitcoin” kulcsszó a Google-keresőben még csak 20%-a annak, mint ami 2017 végén volt.

Olvastad már? A PayPal vezérigazgatója szerint a platform „jelentősen megdobja a kriptopénzek felhasználását”

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.