Brian Kelly szerint korrekcióra kell számítanunk

-

Brian Kelly, a CNBC „Fast Money” című műsorának házigazdája szerint három olyan tényező van, amely visszahúzódásra késztethetné a bitcoint.

Brian Kelly úgy véli, három potenciális jel mutatkozik arra, hogy 19.000 dolláron a bitcoin elérte mostani árfolyamcsúcsát.

Mind fundamentális és technikai faktorok is arra utalnak, hogy visszahúzódásra kell készülnünk, ahogy a rali egyre elnyújtottabbá válik.
Kelly három okot nevezett meg arra nézve, miért fogunk rövid időn belül bitcoinárfolyam-csökkenést tapasztalni.
Ezek között szerepel az altcoinok növekedése, a túlértékelt címek növekedése, valamint a magas finanszírozási ráták.
November 25-én a CNBC-ben elmondta:

„Továbbra is Bitcoin-bika vagyok. Hosszú távon is bika leszek az elkövetkező évtizedben. Ha azonban leveszem a hosszú távú befektetős sapkát, és felveszem a rövid távú, fedezeti alapos kereskedési sapkát, akkor számos dolog mutatkozik, amelyek arra utalnak, hogy egyelőre ez a maximum.”

Az altcoinok növekedése felrázta a dolgokat

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az olyan alternatív kriptopénzek, vagyis altcoinok, mint az XRP vagy a Stellar, jelentős kiugrást mutattak az elmúlt 30 nap során.
Ez a növekvő trend a 2018 januárjában zajlott altcoinmániára emlékeztet, amikor a BTC visszahúzódása során az alttuljadonosok tehettek szert nagy megtérülésekre.
A legutóbbi csúcs során a bitcoin erősen korrelált az altcoinokkal, majd a teljes piac kéz a kézben omlott össze az azt követő hónapokban.
Tekintettel arra, hogy a nagy altcoinok 50-100%-ot növekedtek az elmúlt hetekben, Keller óvatosságra int az altcoinpiacokkal kapcsolatban.
Mint mondta:

„A bitcoin minden más eszközosztálynál jobban ki van téve a FOMO-nak. Láthatjuk, hogy a spekulatív coinok és az 5 dollár alatti coinok 30-40%-os napi megtérüléseket generáltak. Ezek azok a fajta dolgok, amelyek a rövid-közepes távú maximumok alatt történnek.”

Az altcoinok ralija jelentős problémát okozhat az altcoinok piacán. Példának okáért, november 24-én az XRP 50%-ot ralizott, majd a 90 dollárcentet is meghaladta a Coinbase-en.
A kereslet olyan szintre fokozódott, hogy a Coinbase szolgáltatása átmeneti időre le is állt, miközben a bitcoin és ether árfolyama csökkent.

Növekedett a túlértékelt Bitcoin-címek száma

Kelly 2017 óta folyamatosan a Bitcoin-címek növekedésének mérőszámát alkalmazza, hogy előrejelezze a BTC árfolyamát. Amikor a címek növekedése nem egyezik meg a BTC árfolyamával, az azt jelezheti, hogy a kriptopénz túlértékelt.
Kelly jelenleg azt mondja, hogy a piac 25%-os címnövekedést jósolt a bitcoin számára a következő hónapban.
Szerinte ez egy aggasztó jel, amely azt is jelentheti, hogy a piac rövid távon túlértékeli a bitcoint:

„Amikor a címek növekedésére nézek, azt látom, hogy a piac 25%-os címnövekedést árazott be az elkövetkező 30 napra. Valahányszor ilyen magas ez az arány, az óvó jel.”

A perpetual szerződések finanszírozási aránya magas

Kelly korábban rámutatott a határidővel nem rendelkező szerződések magas finanszírozási arányára, amely a nagyobb tőzsdéken volt jellemző.
Amikor a finanszírozási ráta növekszik, az azt jelenti, hogy a piacon a vásárlók és a long szerződéssel rendelkezők dominálnak, ez pedig növeli egy long squeeze vagy visszahúzódás valószínűségét.

Ellenérvek a 2019-es csúcs ellen

A legutóbbi két napban azonban a BTC-szerződések finanszírozási aránya stabilizálódott, miután az árfolyam 19.400 dollárról és 18.700 dollárra csökkent.
Azonban a finanszírozási arány továbbra is magasabb, mint általában, még most így is csak 0,03% körül mozog.
Összehasonlításképp: a ráta 0,18% körül mozgott a nagy tőzsdéken a legutóbbi rali csúcsa során.


A piac egyre kevésbé túlfűtött, miközben több cím is biztonságos profitban van. Ezen két tényező kombinációja lehetővé teheti, hogy a rali rövid távon folytatódhasson.
A Google Trends adatai szerint a most zajló bikafutam kisebb mainstream érdeklődéssel párosul, mint három évvel ezelőtt, ez pedig azt jelenti, hogy még csak a korai fázisban vagyunk.
A „Bitcoin” kulcsszó a Google-keresőben még csak 20%-a annak, mint ami 2017 végén volt.

Olvastad már? A PayPal vezérigazgatója szerint a platform „jelentősen megdobja a kriptopénzek felhasználását”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!