Breaking: Az amerikai SEC NEM hagyta jóvá a spot Bitcoin ETF-et, az X fiókját feltörték

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) a hivatalos X-fiókján egy tweetet adott ki, amelyben azt állítja, hogy jóváhagyta a Bitcoin ETF-eket.

Ez azonban nem a valós tényállás, mivel Gary Gensler megerősítette, hogy a bizottság közösségi média fiókját feltörték.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nevezetesen, a hamis X nyilatkozat futótűzként terjedt a kriptopiacon közvetlenül a közzététele után.

Számos influencer és fejlesztő osztotta meg pozitív izgatottságát a kompromittált fiók által közzétett hírrel kapcsolatban.

A bejelentés megerősítette a pozitív hangulatot, hogy a Bitcoin termék jóváhagyását a hét végéig megkapják.

A feltört fiók még egy közleményt is csatolt a SEC elnöke, Gary Gensler neve alatt.

sec
Forrás: a SEC X fiókja

Gensler kriptoval kapcsolatos szokásos álláspontjától eltérően a nyilatkozatban ez állt,

„A mai jóváhagyás növeli a piac átláthatóságát, és szabályozott keretek között hatékony hozzáférést biztosít a befektetők számára a digitális eszközbefektetésekhez”.

A BTC árfolyama megugrott a hamis spot Bitcoin ETF jóváhagyásáról szóló hírekre

Az álhír hatása a BTC árfolyamán is megmutatkozott, hiszen a coin közvetlenül a bejelentés után 48.000 dollár felé emelkedett.

Az árfolyam azonban visszatáncolt, miután Gensler elnök helyesbítő nyilatkozatot tett közzé.

Ez még azt is eredményezte, hogy a Bitcoin árfolyama 45 000 dollárig csúszott, mielőtt ismét megugrott volna a 46.000 dolláros szintre, majd ismét lefelé csúszott.

A CoinMarketCap szerint a cikkírás idején a Bitcoin 46.126 dolláron kereskedett, 900 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A coin árfolyama az elmúlt egy órában 2,75%-os esést regisztrált. Eközben az elmúlt hét napos grafikonon még mindig zöldben, 0,93%-on állt.

A Bitcoin árfolyamának masszív elmozdulása azt eredményezte, hogy a kripto influencerek többsége a piaci manipuláció kivizsgálását követelte.

Cameron Winklevoss, a Gemini társalapítója – így nyilatkozott,

„Jó lenne, ha a @SECGov abbahagyná a Bitcoin-piac manipulálását”.

Olvastad már? A Solana 2024 lassú indulásának lehetünk szemtanúi

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!