Botrányt kavart Justin Sun a Tron rajongók közt

-

Justin Sun, a Tron alapítója nagy port kavart a héten, nyereményjátékot hirdetett a Twitteren, mellyel egy Teslát igért egy szerencsés nyertesnek, aki megosztja a bejegyzést. Egy pénteken kiadott nyilatkozata szerint azonban kettőt is elajándékoz.

Olvastad már? Idén nem számíthatunk bitcoin árfolyamrobbanásra

Az eredeti győztes egy @uzgaroth nevű Washington D.C.-i felhasználó sorsoltak ki, azonban Sun visszavonta a nyereményt egy Twitter üzenetben, a sorsolási rendszer hibájára hivatkozva.

Sun ezután egy újabb élő videóban indított sorsolást egy másik módszerrel, mely már bevett a kínai Weibo közösségi médián. A győztesnek egy Tesla helyett egy jegyet ígért a 2020-as Tron konferenciára.
Ez botrányt indított, Sun néhány órával később a következő nyilatkozatot tette közzé a Mediumon:

„Úgy döntöttem, hogy két Teslát is elajándékozok, hogy átláthatóbbá, megbízhatóbbá és nyíltabbá tegyem a blokklánc iránti küldetésem.”

A március 12-én meghirdetett autósorsolás csak a kezdet volt, később Sun egy újabb nyereményjátékot hirdetett, melyben 20 millió dollárnyi digitális készpénzt ígért.
Cliff Edwards a Tron szóvivője a Tesla botrány kapcsán elmondta, hogy szerinte Sun „csak azért ajándékoz ennyi pénzt, hogy növelje a rajongók érdeklődését a kriptoiparban.”

„Ezt a kezdeményezést Justin indította, nem a Tron és nem is a BitTorrent. Justin személyesen találta ki, hogy a Twitteren sorsoljon ki egy autót.”

Ez ellentmond Edwards korábbi állításaival, januárban ugyanis álláslehetőséget hirdettek Justin személyes asszisztensének posztjára. „Mivel a Tront Justin pénzeli, ezért a kettő elválaszthatatlan egymástól”, elmondta korábban Edwards
Edwards azt mondta, hogy a mostani nyereményjátékot személyesen Justin pénzeli korábbi sikereiből, nem a Tron 70 millió dolláros ICO-jából vették el a forrásokat és nem is a BitTorrent 7.2 millió dolláros tokeneladásából.
Ez nem az első eset, hogy a Tron nem tartotta be egy nyereményjáték ígéreteit.

Hackathon kavarodás

2018 decemberében a Tron Foundation szponzorálta a Tron Accelerator hackathon eseményt, melyen az 56 legjobb csapat számára összesen 1 millió dollárnyi nyereményt ígértek.
Edwards szerint azonban nem született elég jó munka, ezért Sun úgy döntött, hogy „több győztesnek ad kevesebb pénzt”

„A nyereményjátékok mindig vonzzák az embereket, akik panaszkodnak, mert nem nyertek.” elmondta Edwards a CoinDesknek.
„Justin világosan elmondta mindenkinek, hogy miért döntött így és végül a jackpotot is megemelte.”

Az egyik győztes csapat tagja elmondta, hogy az ígért nyereménynek csak a felét kapták meg. A csapattag, aki kérte anonimitását azt mondta, hogy az egész hackathon „szar volt”, mely nem ütött meg egy profi rendezvény normáit.

A jutalmak csökkentése sok vitát kavart a Reddit és Discord közösségekben is. Egyes fejlesztők azt mondták, hogy meg se nézték munkáikat.
A győztes a következőt nyilatkozta:

„Úgy gondolom, hogy sokkal kevesebb készpénzkészlete van a Tron Foundationnek, mint amit bevallanának. A csökkentett 10.000 dolláros nyereményt is Tetherben kaptuk.”

A Tron Foundation januárban osztott meg egy blogposztot, melyben meghirdették a győzteseket, de nem esett szó Justin Sunról, vagy a megemelt jackpotról.
A posztban azt írták, hogy a 113 kiválasztott projekt megkapta az összesen 1 millió dollárnyi nyereményt. Edwards azt mondta, hogy Sun próbál minél átláthatóbb és bőkezűbb lenni, hogy minél több embert elérjenek.
Edwards a következőt mondta a hackathon körüli botrányról:
„Justin a döntéshozó ezekben az ügyekben. Ez az ő személyes pénze, nem a Troné vagy a BitTorrentté.”
Forrás: coindesk.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!