Az Amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) továbbra sem szeretne egyetlen Bitcoin-ETF-et sem engedélyezni a közeljövőben. A legközelebbi ETF (tőzsdén kereskedett alap) döntés májusban várható.

Olvastad már? Egyre inkább teret veszít az Ethereum

Tovább folytatódik a Bitcoin-ETF körüli bizonytalanság. Március 30-án az SEC bejelentette, hogy elhalasztják a VanEck és Bitwise által beadott bitcoin-ETF döntést.

Február 15-én a Bitwise beadta jelentkezését az NYSE Arcanál, a Bitwise abban bízott, hogy 45 napon belül meghozza a döntést az SEC, vagyis április elsejéig.

Az SEC azonban úgy döntött, hogy elhalasztja a döntést, a maximálisan megengedett 90 napig.

Most úgy tűnik május 16-áig kell döntést hoznia az SEC-nek. A hivatalos irat szerint „eddig a dátumig dönthet úgy az SEC, hogy engedélyezi vagy elutasítja-e a beadott jelentkezést vagy változtatásokra szólítja fel a beadó intézményt.”

A Bitwise mellet a VanEck és SolidX jelentkezése is kérdéses még, ők a CBOE BZC tőzsdével adták be a közös kérvényt.

A CBOE nagy port kavart amikor 2018 elején visszavonta a Bitcoin-ETF jelentkezését. Ezt az amerikai kormány 2019-es elhúzódó leállásával indokolták.

A kérvény visszavonása után azonban egy héten belül ismét beadták a VanEck/SolidX ETF kérvényt, mely elméletileg az SEC összes elvárásnak megfelel.

Az SEC-nek ez esetben is 45 napon belül kell döntést hoznia, ennek a határideje május 21.-e. Hasonlóan a Bitwise jelentkezéséhez, itt is fennáll a lehetőség, hogy eltolják a döntés határidejét.

Annak ellenére, hogy sokan várják, hogy az SEC végre engedélyezzen egy ETF jelentkezést, sokan kételkednek, hogy ez valóban megtörténhet-e.

Egy februárban kiszivárgott interjú alapján Robert J. Jackson az SEC egyik tagja nagyon bízik abban, hogy az SEC engedélyezzen egy bitcoin-ETF-et.

Számos bírálat éri az SEC-t

David Siegel, a Pillar és a 20|30 kriptoprojektek alapítója komolyan bírálni kezdte az SEC-t. Egy előadásban nemrég azt mondta Siegel, hogy a jelenlegi kriptotél nagyon fontos a kriptopiac növekedése miatt.

A következőt mondta az elhúzódó medve piacról:

„Egy korszak végét jelenti a jelenlegi kriptotél.

Már 18 hónapja tart, ez idő alatt ezek a nyílt forráskódú szoftverek, melyeken csakis juttatás nélküli fejlesztők dolgoznak folyamatosan fejlődtek és épültek, ez a lehetőség most adatott meg és talán soha többé nem lesz hasonló lehetőség.”

Siegel szerint az SEC kiéhezteti az innovációkat:

„Az SEC is felelős mindazért, ami történt és többet kéne tennie azért, hogy ne kiéheztesse az innovációt, hanem támogassa.

Egy önbeteljesítő jóslatot teremtettek: azt mondják, hogy rossz lenne a befektetők számára, de ez csak azért van így mert ők károsították meg.

Hacsak nem teremtenek új törvénykezéseket a blokklánc és a decentralizáció népszerűsítésére, akkor az USA le fog maradni.

Más országok már boldogan támogatják azokat a digitális nomádokat, akik meg akarják változtatni a 21. századot.

Ha visszatekintünk a történelemben, akkor láthatjuk, hogy az SEC nem szokott reagálni az ilyen jellegű kritikákra. A jövőben kiderül, hogy változott-e az SEC hozzáállása a kriptopénzek támogatásával kapcsolatban.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!