Kriptoval segítene Venezuelán a Coinbase vezérigazgatója

-

Nem könnyű az élet Venezuelában az elmúlt pár évek eseményei miatt, a magas inflációnak köszönhetően. Venezuela fiatvalutája, a Bolivar szinte elértéktelenedett. Már több mint egy hete országszerte nincs áram az országban.

Olvastad már? Botrányt kavart Justin Sun a Tron rajongók közt

Kriptopénzekre támaszkodnak a Venezuelaiak

Naponta több mint 3,5 % az infláció mértéke az országban. A lakosok eddig olyan kriptopénzekre támaszkodtak, mint a bitcoin, hogy élelmiszert, gyógyszert és egyéb létfontosságú dolgokat vásároljanak.

Már több mint egy hete nincs áram az országban, mely iskolákat, kórházat és egyéb szolgáltatásokat is egyaránt érint és hátráltatja működésüket  .
Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója most azzal próbál segíteni az országon, hogy továbbra is biztosítani szeretné az emberek számára, hogy kriptopénzekhez jussanak.
A Twitteren írt az országról a Coinbase vezérigazgatója:

Az áramszünet jelentős mértékben akadályozza ezt, az emberek így nem tudják feltölteni készülékeiket, melyekkel csatlakozni tudnának az internethez.

A vezérigazgató számos Twitterposztot közölt, melyben leírta, hogy próbál cége segíteni a régióban.

Az egyik ilyen próbálkozás, hogy egy boltot üzemeltetnek, melyben kriptopénzzel vásárolhatnak a lakosok, így legálisan vásárolhatnak élelmiszert, orvosságot és egyéb dolgokat.
Az internet és az áramszolgáltatás hiánya mellett nagyon sokan régi Android verziókat futtatnak, ami megnehezíti a Coinbase Wallet telepítését.

A legfrissebb Android verzió jelenleg a 10 Q, de a legtöbb venezuelai telefonján a 4-es verzió fut, ezért gyártanak egy új alkalmazást, mely régebbi telefonokon is problémamentesen fut.

Rekordokat dönt a bitcoinforgalom Venezuelában

Carlos Hernández, venezuelai közgazdász elmondta, hogy a bitcoin őt és családját is megmentette.
Hernández azt is megosztotta, hogy sokan bitcoinban tárolják vagyonukat, annyira gyorsan veszít értékéből a Bolivar.
Február 7-én a BTCNN megírta, hogy a bitcoin napi forgalma rekordokat dönt Venezuelában. Egyetlen nap alatt 2.000 bitcoinos forgalom keletkezett, a korábbi rekord 500 volt.
A lakosok egyre inkább a LocalBitcoinra támaszkodnak, mellyel bankszámkájuk tartalmát azonnal bitcoinra válthatják.
Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!