Botrányos titkok derültek ki a Binance tőzsdéről

-

A Binance kiemelkedő szereplőként hivatkozik magára, gyakran a rivaldafénybe kerülve mind eredményei, mind a kapott kritikái miatt.

Az alapítástól kezdve a közelmúltig a cég intenzív vizsgálat tárgyát képezi, minden fejleményt élénk figyelemmel kísérnek rajongók és szkeptikusok egyaránt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sokan támadják a Binance-t

2017-es alapítása óta Changpeng Zhao vezetésével a Binance a legnagyobb kriptovaluta tőzsdévé nőtte ki magát, a globális kriptokereskedelem jelentős részét uralva. Azonban a sikerhez vezető út nem volt zökkenőmentes.

A problémák végül egészen magas szintre jutottak, és 2023-ban a cég jogi csatákba bocsátkozott a CFTC és az SEC-hez hasonló szabályozó szervekkel, a vezetésben bekövetkezett jelentős változások mellett, beleértve CZ legutóbbi jogi bonyodalmait is.

CZ távozása után a TruthLabs feladatul tűzte ki magának, hogy feltárja az igazságot a Binance működése mögött.

binance
Forrás: X

Legújabb megállapításaik fényt derítenek két kulcsfontosságú incidensre, amelyek kérdéseket vetnek fel a cég integritásával kapcsolatban.

A Binance támogatja az átláthatóságot, legalábbis ezt mondják

A Binance társalapítója, Yi He jelentős, 5 millió dolláros jutalmat ajánlott fel az alkalmazottak számára a bennfentes kereskedelem jelentéséért.

Azonban amikor egy alkalmazott leleplezte a DWFLabs piaci manipulációját, a Binance válasza gyors volt. Kirúgták a bejelentőt.

Ez az ellentmondás kétségbe vonja a cég átláthatóság iránti elkötelezettségét, holott Richard Teng vezérigazgatói vezetése alatt az egyik célkitűzés a transzparencia lett. Ezek szerint csak szóban.

A Binance tisztségviselői és a nigériai kormány képviselői közötti kapcsolat drámai fordulatot vett Tigran Gambaryan, egykori IRS különleges nyomozó letartóztatásával.

Richard Teng, a Binance vezérigazgatója zsarolással vádolta a nigériai kormányt, a sajtóban azt állítva, hogy a helyi hatóságok 150 millió dolláros követelést támasztották a büntetőeljárás leállításáért.

Ezek az események kétségbe vonják a nigériaiak tevékenységét, de azt is, hogy a Binance a múltban hogyan kezelte a hasonló eseteket.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A BNB ára nem ingott meg

A viták ellenére a Binance Coin (BNB) a negyedik legnagyobb kriptopénz a piaci kapitalizáció alapján, jelenlegi ára 590 dollár körül mozog.

Jelentős, 1,7 milliárd dolláros kereskedési volumennel büszkélkedhet, és 87 milliárd dolláros piaci kapitalizációjával.

Az elmúlt hét napban a BNB jelentős, 5,10%-os áremelkedést tapasztalt, dacára a tőzsdéről megjelent, többnyire negatív híreknek, ami a befektetők növekvő bizalmát jelzi.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Hogyan változtatja meg a blokklánc-technológia a szerencsejáték-ipart?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Olaszország fokozza a kritpopiaci ellenőrző képességét a MiCA rendelet miatt

Olaszország a kriptopiacok felügyeletének fokozását tervezi az Európai Unió kriptopiaci eszközök piacaira vonatkozó szabályozási keretének (MiCA) való megfelelés részeként. Az új szabályozás értelmében Olaszország fokozza a...

Venni vagy eladni az XRP-t? Az Arbitrum árcsökkenése miatt a tulajdonosok elővásárlási lázba jönnek!

Vendégbejegyzés Eddig hosszú év volt a kripto befektetők számára. A Bitcoin megfeleződésével és a kriptovilág nagy érméit övező egyéb drámákkal együtt a tulajdonosoknak alkalmazkodniuk kellett, vagy...

Újabb jogi eljárással néz szembe a Ripple Labs a CEO „félrevezető kijelentései” miatt

Az Egyesült Államok szövetségi bíróságának bírája zöld utat adott a Ripple Labs ellen indított polgári értékpapír-pernek, elutasítva a vállalat gyorsított eljárásra vonatkozó ajánlatát. A perben...

Nem csak nekünk van melegünk: a DOGE, a SHIB és a PEPE gurul lefelé a kripto domboldalon

Vendégbejegyzés A DOGE, a SHIB és a PEPE érmék bizony verejtékben fürödnek, annyira erősen kínlódnak, hogy megállítsák a zuhanást. Amíg összeszedik magukat, jó, ha körbenézünk olyan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!