Hogyan változtatja meg a blokklánc-technológia a szerencsejáték-ipart?

-

A blokklánc technológia egy innovatív, új megoldás a fizetésekre a szerencsejáték-iparban.

A blockchain alkalmazása elsősorban az átláthatóságot, valamint a tisztességes és biztonságos fizetéseket segíti elő.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


De milyen módon változtatja meg ez a modern technológia a szerencsejátékok piacát?

  • Fokozott biztonság
  • Tisztességes játék
  • Kriptovalutás fizetések
  • A játékosok védelme

Mi az a blokklánc technológia?

A kriptovaluta jelentése valójában túlmutat a pénz digitális formáján, hiszen alapvető változást jelent abban, ahogyan a pénzügyeinket kezeljük. 

A kriptovaluták a blokklánc technológiára épülnek, amelyek banki beavatkozás nélkül teszik lehetővé az úgynevezett peer-to-peer tranzakciókat.

Ez egy decentralizált technológia, amely során az adatokat egy nem módosítható főkönyvben tárolják, ez biztosítja, hogy minden tranzakciót nyíltan és tartósan rögzítsenek.

blokklánc

Fokozott biztonság és bizalom

A blokklánc technológia jelentősen növelte a játékosok bizalmát a szerencsejáték-iparban.

A decentralizált jellege biztosítja, hogy egyetlen szervezet sem irányítja a rendszert, ezzel is csökkentve a manipuláció és a csalás kockázatát.

Minden egyes tranzakciót titkosítanak és egy nyilvános főkönyvben rögzítenek, amit a játékos akár saját maga is ellenőrizhet.

Ez az átláthatóság bizalmat épít a játékosok körében, mivel megbizonyosodhatnak arról, hogy a pénzük biztonságban van.

Tudtad?

A blokklánc lehetővé teszi az „intelligens szerződéseket” a szerencsejátékokban, biztosítva az automatikus, hibamentes kifizetéseket és csökkentve az esetleges problémák számát. 

A szerencsejáték-platformok decentralizációja

Magyarországon tapasztalható, hogy egyre több szerencsejáték-platform, például fogadóiroda vezeti be a kriptovalutát, mint fizetési módot.

Az elosztott főkönyvön való működés révén ezek a platformok nem központi hatóságot használnak, ami csökkenti a rendszerszintű hibákat. 

A játékosok elosztott hálózatokon keresztül (vagyis peer-to-peer) köthetnek fogadásokat, amelyek esélyeit általában a piac határozza meg, nem pedig a ház, ami potenciálisan igazságosabb eredményekhez vezet.

A szerencsejátékok ezáltal alacsonyabb díjakkal és gyors tranzakciókkal lesznek elérhetőek, mivel közvetítő tulajdonképpen nincs. A decentralizáció továbbá nagyobb kontrollt biztosít a játékosok számára a pénzügyeik kezelése felett.

Ha Te is szeretnéd kipróbálni a kriptovalutás fizetést, akkor szakértők azt ajánlják, hogy először keress egy erre megfelelő fogadóirodát, fizess be egy összeget a kriptovalutás fizetési rendszerrel, és utána szerezd meg a legjobb ajánlatokat sportfogadásra.  

Tisztességes szerencsejáték

A blokklánc technológia bizonyítottan tisztességes játékokat tesz lehetővé, amelyek eredményektől függetlenül ellenőrizhetők.

Emellett, a megfelelő szabályozásokkal és törvények betartásával szintén növelhető a szerencsejátékok biztonsága, és egy megbízható környezet kialakítása.

Magyarországon az SZTFH felügyeli a szerencsejáték-tevékenységeket, így a kripto platformokat is.

Kriptovalutás fizetés

A crypto jelentése már önmagában egy gyors és megbízható fizetési megoldást ígér. A kriptovalutás fizetések ugyanis tökéletes kombinációját alkotják a sebességnek és a biztonságnak.

A hagyományos fizetési módokkal ellentétben a tranzakciókat szinte azonnal feldolgozzák, ráadásul a kriptovaluták, például a Bitcoin decentralizált jellege biztosítja, hogy kevésbé érzékenyek a csalásra vagy külső beavatkozásokra (pl. hacker támadás).

A kriptovalutákhoz kapcsolódó alacsony tranzakciós díjak szintén előnyös, hiszen általában nem kell extra díjat fizetni a tranzakciókért.

Arra viszont érdemes figyelni, hogy a kriptovaluta fizikai pénznemre történő váltása már pénzbe kerülhet, ezért erről fontos tájékozódni a fizetések előtt.

Játékos adatvédelem

A digitális valuták használata többek között azért ennyire népszerű, mert a játékosok anélkül fizethetnek be és vehetik ki nyereményeiket, hogy érzékeny személyes adatokat fednének fel.

Ez nemcsak a játékos magánéletének védelmét szolgálja, hanem a bankok által kiszabott szabályok is elkerülhetőbbé válnak.

A maximális védelem érdekében azonban a játékosnak is tennie kell. Ha például regisztrálunk egy szerencsejáték platformra, előtte ellenőrizzük le a szolgáltató engedélyét és tevékenységét.

Szabályozások és a blokklánc jövője

A szerencsejátékok blokkláncára vonatkozó szabályozási környezet igen összetett, mivel a decentralizált platformok általában a hagyományos joghatósági ellenőrzéseken túl is működhetnek.

A blokklánc eredendő átláthatósága azonban segíthet a szabályozási megfelelés az új szabványok kialakításában.

A jövőre nézve, ahogy a törvényhozók kezdik megérteni és elfogadni a technológiát, olyan határozottabb szabályokra és törvényekre számíthatunk, amelyek támogatják az innovációt, és közben védik az érdekelt feleket.

A blokkláncot tehát valószínűleg egy szabályozott, biztonságos környezetben használhatjuk majd a jövőben.

Nick Pateman, a Boss Digital egyik társalapítója az alábbiakat mondta a kriptovaluta jövőjével kapcsolatban:

A blokklánc megoldások uralni fogják a kereskedelmi értékek jövőjét, és a hatalmas potenciális növekedésnek való kitettség minden bizonnyal indokolt.”

blokklánc

Következtetés

Összefoglalva, már most is az tapasztalható, hogy a blokklánc technológia jelentős mértékben átalakítja a szerencsejáték-ipart, hiszen amellett, hogy biztonságos a használata, átlátható és tisztességes is.

Habár a hagyományos fizetési módok továbbra is népszerűek, a kriptovaluta használatából mind a játékosok, mind az üzemeltetők profitálhatnak.

A kriptovaluták, az okos szerződések és a bizonyíthatóan tisztességes rendszerek integrációja hatékonyabb és megbízhatóbb környezetet teremt a szerencsejáték-iparban.

Bár a szabályozások terén néhány kihívás továbbra is fennáll, hiszen még mindig egy sokak számára kevésbé ismert fizetési módról van szó, érdemes kihasználni a blokklánc technológia adta lehetőségeket.

Ahogyan a blockchain technológia és szabályozás fejlődik, a kriptovaluta könnyen lehet, hogy a szerencsejáték világának kiemelkedő szereplőjévé válik majd a jövőben, ezáltal a játékosok pedig fokozottabb védelemnek lesznek kitéve. 

Vendégünk, Kollár Aladár azt tanácsolja, hogy mielőtt blockchain technológiát használnánk, alaposan tájékozódjunk a régiónk által kiszabott, kriptovalutával kapcsolatos törvényekről és szabályokról.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Notcoin (NOT) árelemzés: A kriptopiac feltörekvő játékosa

A Notcoin, egy népszerű Telegram-alapú kriptopénz, az elmúlt 24 órában figyelemre méltó árfolyam-emelkedésen ment keresztül. Ez az emelkedés a kereskedési volumen lenyűgöző növekedésével jár együtt, amely...

A Cardano a 20-napos EMA alatt – 10 %-os csökkenés jele lehet a…

A Cardano (ADA) június 7-én a 20 napos exponenciális mozgóátlaga (EMA) alá esett, és azóta közel 10%-kal csökkent az értéke. A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor...

Mexikó 3. leggazdagabb embere a bitcoin vásárlását javasolja

Ricardo Salinas Pliego, a Salinas csoport elnöke és Mexikó harmadik leggazdagabb embere határozottan támogatja a Bitcoint. A befektetőket az úttörő kriptovaluta vásárlására buzdítja. A mexikói milliárdos...

A jövedelemadó eltörlését javasolja Donald Trump

Donald Trump amerikai elnökjelölt és korábbi 45. elnök azt az ötletet vetette fel, hogy az országban szüntessék meg a jövedelemadót, és azt vámokkal helyettesítsék. Június 13-án...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!