A 68 millió dolláros Bitcoin-csalás mögött álló hacker fel akarja venni a kapcsolatot az áldozattal

-

A 68 millió dolláros címcserés csalást elkövető hacker az Ethereum blokkláncon keresztül kéri az áldozatot, hogy vegye fel vele a kapcsolatot, és adja meg a Telegram-azonosítóját a kommunikáció megkezdéséhez.

Az áldozat többször is megpróbálta felvenni a kapcsolatot a hackerrel a pénz elvesztése után.

bitcoin
Forrás: X

„Mindketten tudjuk, hogy 7 millió dollár bőven elég a kényelmes élethez, de 70 millió dollárral álmatlanul fogsz forgolódni éjjelente.”

Még működnek a régi bitcoin csalások

A sajtóban hamar elterjedt a hír, hogy nemrégiben egy kereskedő 68 millió dollár értékű csomagolt Bitcoint (WBTC) vesztett el, miután a fentebb említett összeget egy hibás, a csaló által megadott címre küldte, amely szinte megegyezett a valódival.

A címcsere lényege, hogy spam tranzakciókat küldenek szinte megegyező címekről.

A potenciális áldozatok figyelmetlenségből lehet, hogy a tranzakcióelőzményekből másolják és illesztik be ezeket a címeket anélkül, hogy kétszer ellenőriznék őket.

Sokan a kriptoközösségben értetlenül álltak a helyzet előtt, hogy valaki, akinek ilyen hatalmas mennyiségű kriptovalutája van, hogyan eshetett áldozatul egy ilyen viszonylag egyszerű trükknek.

Forró nyomon

Miután milliókat csalt ki a kereskedőtől, a hacker elkezdte átkonvertálni a jogtalanul szerzett forrásokat több Ethereum-címre.

Néhány szakértő azonban megjegyezte, hogy a hackernek nagyon nehéz lenne ezt a pénzt ténylegesen tisztára mosnia anélkül, hogy elkapnák.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A SlowMist, egy blokklánc-biztonsági cég nemrégiben tovább vizsgálta az incidenst, és sikeresen azonosították a hacker több IP-címét, amelyek hongkongi helyszínekről származnak.

Azonban persze az is lehetséges, hogy VPN-t használtak a tranzakciók lebonyolításához, hogy el tudják rejteni a valódi fizikai helyzetüket.

A hacker hasonló támadásokat hajtott végre korábban a Tron hálózaton is.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A Solana jófiúja, a DOGEVERSE utolsó hívását intézi

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!