„Blokklánc – Útmutató hivatalnokoknak” Kínában

-

A Kínai Kommunista Párt szeretné alapvető tudássá tenni a blokkláncot a közhivatalokban – nemrég megjelent kiadványában ebben próbál segíteni az ott dolgozóknak.

A People’s Daily kiadóvállalat – a párt új hírközlője – megjelentetett egy „Blokklánc – Útmutató hivatalnokoknak” című kiadványt – írta meg hírportál részlegük hétfőn.

A könyv először a blokklánc eredetével és funkcióival foglalkozik, majd a jelenlegi és jövőbeni alkalmazási lehetőségekkel, illetve azokkal a kihívásokkal, amelyeket a technológia a vállalkozásokba és jogi életbe hozhat.

A People’s Daily szerint a cél az, hogy segítsék a kormány hivatalnokait abban, hogy jobban megértsék a blokklánc fogalmát. A könyv része annak a szélesebb törekvésnek, mellyel a technológia fejlesztését és adoptációját szeretnék megkönnyíteni.

Ye Zhenzhen, a People’s Daily vezetője a könyvben azt írja:

„A blokklánc legnagyobb hatása a működési mechanizmusában rejlik…amely egyetértésre törekszik, annak érdekében, hogy konszenzust teremtsen, és így irányítson egy közösséget. Egy vadonatúj szempontot kínál számunkra, hogy elgondolkozzunk különböző problémákon, majd megoldjuk azokat.”

Ezek a törekvések azonban nem előzmény nélküliek: Hszi Csin-Ping kínai elnök előzőleg nyilvános beszédében ismerte el a blokklánc lehetőségeit. Megjegyezte, hogy a technológia számos olyan áttörést hozott már, amelyek átalakították a globális gazdaságot.

Jelenleg, egy a Kínai Állami Tanács alá tartozó minisztérium szintén szeretne egy keretrendszert kiépíteni a blokklánc szabványosítása érdekében, hogy ezzel is segítse egy szabályozói útmutató kiépítését az ország tech fejlesztői számára.

Forrás: coindesk.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan befolyásolhatja az FTX az ETH jövőbeli ármozgásait?

Az Ethereum (ETH) nemrég átlépte a 3200 dolláros határt, optimizmust keltve a tulajdonosok körében. A kedvező lendület mögött azonban potenciális kihívások lappangtak, az adatok olyan érdekes...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!