A Xapo elnöke altcoin „pusztulásra” figyelmeztett

-

A Bitcoin árfolyama augusztus 14-én 6000 dollár alá csökkent, június vége óta először. A kriptopénz közössége rugalmas marad.

A Cointelegraph és a Coin360 keddi adatai komor képet festenek a környezetről a kereskedők számára – az összes nagyobb eszköz piros, a Bitcoin pedig 5 százalékot zuhant 24 óra alatt. A 10 legnagyobb érme 17 százalékot, az 50 legnagyobb pedig 20 százalékot esett ugyanazon periódus alatt.

A cikk írásakor egy Bitcoin 6.100 dollárt ér, amellyel heti vesztesége nagyjából 14%.

Az előző bikapiac egyébként július közepén kezdődött, amikor egy 8.450 dolláros tetőzésről megfordult a tendencia.

A medvepiac végül augusztus elején kezdődött, ami a befektetők számára mindössze havi 3 százalékos növekedést jelentett.

A számadatok mindezek ellenére másképp alakultak az altcoinok – főleg az Ethereum esetében, ahol napi szinten 16%, heti szinten pedig 35%-os veszteségeket könyvelhettek el a tulajdonosok.

Az elmúlt 30 nap alatt az ETH/USD árfolyam 40 százalékot esett.

A közösségi médiában a hozzászólók kiemelték, hogy a Bitcoin volatilitása hagyományosan hatással volt az altcoin piacra is, még nagyobb mozgásokat előidézve ezekben az eszközökben.

Ahogy a bitcoin dominanciája – vagy a bitcoin teljes piaci kapitalizációja – 2017 decembere óta nem látott magasságokat ér el, a Twitter elemzői hasonlóan az altcoinok akkori bikapiacát vizionálják.

Állításuk szerint a magasabb bitcoin piaci dominancia alkalmas arra, hogy egy U-fordulatot hozzanak az altcoinok számára.

Mások azonban kevésbé voltak biztosak. Hétfői kommentjében Ted Rogers, a Xapo elnöke azt fontolgatta, hogy a jelenlegi feltételek elősegítik a kriptopénzek tömeges kihalását.

„A CoinMarketCap listájának 90%-a végül majd eltűnik – ez akár most is megtörténhet” – figyelmeztetett hétfőn.

Más nagy kriptoeszközök értékük 10-15 százalékát veszítették el. Ilyen volt pl. a Ripple (XRP), a Litecoin (LTC), az EOS (EOS) és a Cardano (ADA).

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!