Bitcoint és tethert is elfogad a McDonalds egy svájci városban

-

A globális gyorsétteremlánc az elsők között vesz részt egy kriptobarát kísérletben Lugano városában.

A McDonald’s multinacionális gyorsétteremlánc elkezdte elfogadni a Bitcoint (BTC) fizetési módként a Svájcban található, 63 ezer lakosú Lugano városában, amely a kripto bevezetésének egyik forró pontjává válik Nyugat-Európában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az egyperces videót, amelyen a McDonald’s digitális kioszkján rendelnek ételt, majd egy mobilalkalmazás segítségével fizetnek a hagyományos kasszánál, a Bitcoin Magazine töltött fel a Twitterre október 3-án, hétfőn.

A hitelkassza automatán a Bitcoin szimbólum mellett a Tether (USDT) logója is felfedezhető volt, ami nem meglepő, hiszen 2022 márciusában Lugano városa bejelentette, hogy elfogadja a Bitcoint, a Tether-t és az LVGA tokent törvényes fizetőeszközként.

A város 2022. március 3-án szándéknyilatkozatot írt alá a Tether Operations Limiteddel, elindítva ezzel az úgynevezett „B-tervet”.

E terv szerint a Tether két alapot hozott létre – az első egy 100 millió svájci frankos (106 millió dollár) befektetési alap a kripto startupok számára, a második pedig egy 3 millió svájci frankos (kb. 3 millió dollár) kísérlet a kripto bevezetésének ösztönzésére a város üzletei és vállalkozásai számára.

Amellett, hogy a luganói lakosok kriptoval fizethetik az adójukat, a projekt kiterjeszti a fizetést a parkolójegyekre, a közszolgáltatásokra és a diákok tandíjára is.

Várhatóan több mint 200 üzlet és vállalkozás is elfogadja majd a kriptoval történő fizetést az árukért és szolgáltatásokért.

A Cointelegraphnak júniusban Paolo Ardoino, a Tether és a Bitfinex technológiai igazgatója azt állította, hogy a B-terv „remekül halad”, és bejelentette, hogy kéthetes oktatási tevékenységet tartanak a városban a blokkláncról és a kriptovalutákról.

2021 szeptemberében Salvador lett az első ország a világon, amely engedélyezte a Bitcoin törvényes fizetőeszközként való használatát. Azóta a McDonald’s az ország mind a 19 üzletében elfogadja a bitcoint.

Olvastad már? Bitcoin jól tartja magát, de meddig?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!