Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: pénteken újra felpattant a BTC

-

A csütörtöki 19.000 dollár alatti mozgást követően a BTC a mai kereskedés során 20.000 dollár fölé tudott emelkedni.
Az ETH szintén 1000 dollár felett tudott maradni, miután a tegnapi kereskedés során a medvék megpróbálták e szint alá szorítani az árat.

Bitcoin

A Bitcoin pénteken minimálisan emelkedett , mivel a piacok a csütörtöki medvés napot követően újult erőre kaptak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A megnövekedett volatilitás ellenére a világ legnagyobb kriptopénze a mai nap folyamán 20.632,67 dolláros napközbeni csúcsra emelkedett.
Ez kevesebb mint 24 órával azután következett be, hogy az árak 18.729,66 dolláros mélypontra estek, ami a BTC/USD-t a 18.800 dolláros hosszú távú alsó szintje alá küldte.

BTC/USD – Napi grafikon

Az elmúlt három hét során legalább három kitörési kísérlet történt erről a pontról, azonban a bikáknak többnyire sikerült elfojtaniuk ezeket a kísérleteket.
Ha konkrétan az RSI indikátort nézzük a grafikonon, az erő a 30-as támasz alatt követi az árfolyamot, azonban ha valódi visszapattanás következne be, a bikáknak újra be kellene lépniük erre a szintre.
Az árak a korábbi emelkedés óta csökkentek, és a cikk írásakor a bitcoin 19.194,26 dollárt ér, ami minimálisan magasabb a tegnapi mélypontnál.

Ethereum

A csütörtöki 11 napos mélypontra esést követően az ETH a mai kereskedési nap során is emelkedett, mivel az árak továbbra is 1000 dollár felett maradtak.
Az Ethereum-medvék tegnap megpróbáltak ez alá a pont alá menni, azonban a bikák ezt egyelőre meg tudták akadályozni.
A cikk írásakor az ETH/USD árfolyama a csütörtöki 1.009,09 dollárra történő esést követően a mai kereskedés során eddig 1.100,22 dolláros napközbeni csúcsra emelkedett.

ETH/USD – Napi grafikon

A tegnapi esés akkor következett be, amikor az ETH relatív ereje a 35,85-ös közelmúltbeli támasz alá esett, egészen 32-ig.
Ez az RSI-esés azóta lelassult, és az árak most úgy tűnik, hogy az 1050 dolláros padló közelében konszolidálódnak.
Legutóbb, amikor e támaszpont környékén zajlott a kereskedés, az árak négy egymást követő napon keresztül ralit produkáltak.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!