Az észak-koreaiaknak sem kedvezett a kriptopiac összeomlása

-

A kriptopénzek értékének közelmúltbeli zuhanása milliókkal rövidíthette meg Észak-Korea lopott kriptoeszközökből álló alapját. A kriptovaluták csökkenő értéke vélhetően hatással van Phenjan azon képességére, hogy finanszírozni tudja fegyverprogramjait.

Lopott kriptovagyon és Észak-Korea fegyverprogramjai

A kriptopiac közelmúltbeli összeomlása több millió dollárnyi értéket törölhetett el Észak-Korea lopott kriptopénzekből álló alapjából – állítják a digitális eszközökkel foglalkozó nyomozók.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptoeszközök értékcsökkenése állítólag veszélyeztetheti az országot, amely a jelentések szerint a lopott digitális eszközökre támaszkodik programjai finanszírozásában.
A Reuters jelentése szerint, amely meg nem nevezett dél-koreai kormányzati forrásokat idéz, a csökkenő piac valószínűleg megnehezíti Észak-Korea számára, hogy finanszírozni tudja fegyverprogramjait.
A szöuli székhelyű Korea Institute for Defense Analyses becslése szerint Phenjan csak idén 620 millió dollárt költött rakétakísérletekre.
A Chainalysis nevű blokkláncelemző cég, amely a hírek szerint figyelemmel kíséri az állítólag Észak-Korea által támogatott hackerek által ellopott kriptoeszközöket, úgy véli, hogy az ellopott digitális eszközök értéke az év eleje óta 105 millió dollárról 65 millió dollárra esett vissza.
Egy másik nyomozó, Nick Carlsen, a TRM Labs elemzője úgy véli, hogy a 2021-es rablás során ellopott kriptovaluták egyikének értéke csak ebben az évben 80% és 85% között zuhant.

Hamis hírek

Miközben a globális bűnüldöző szervek ragaszkodtak ahhoz, hogy Észak-Korea áll a Lazarus Group nevű kiberbűnözői szervezet mögött, amelyet a Ronin hackelés végrehajtásával vádolnak, egy, az ország nagykövetségén állomásozó észak-koreai tisztviselő elutasította a vádakat. A meg nem nevezett tisztviselő szerint ez „teljesen álhír”.
Mivel a globális szankciók továbbra is gátolják a globális pénzügyi piacokon keresztül történő finanszírozáshoz való hozzáférését, Észak-Korea vélhetően a kriptovaluták feltöréséhez folyamodott.
A jelentés szerint azonban Észak-Korea aligha kapja meg az ellopott kriptopénzek valós piaci értékét, mert csak olyan brókereket használ, akik kérdés nélkül hajlandóak átváltani vagy megvenni a kriptopénzeket.

Olvastad már? Bitcoin összeomlás: Mi áll a kriptovaluta újabb összeomlása mögött?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!