Bitcoin, Ethereum elemzés: kissé felépült a két vezető kriptó

-

Mivel a LUNA működést fenntartó rendszere pénteken szinte teljesen kikapcsolt, a BTC és az ETH ralizásba kezdett, az árak akár 10%-kal is emelkedtek.
A tegnapi árfolyam-emelkedés során a bitcoin 30.000 dollár fölé nőtt, az ethereummal pedig ismét a 2000 dolláros szint fölött kereskednek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bitcoin

A Bitcoin visszapattant, és a mai kereskedés során emelkedésnek indult, mivel a piacok egy kicsit magukhoz tértek a hét eleji eladásokból.
A világ legnagyobb kriptopénze az elmúlt nyolc napból hét napon át tartó eséssorozatot követően pénteken határozottan a zöld tartományban volt.
A BTC/USD a mai nap folyamán 30.921,27 dolláros napközbeni csúcsra emelkedett, és a rali csúcsán az árak akár 10%-kal is emelkedhettek.

BTC/USD – Napi grafikon

A mai emelkedés azután következett be, hogy az árak a tegnapi szakasz során majdnem 26.000 dollár alá estek, ami a BTC legalacsonyabb szintje volt 2020 vége óta.
A grafikonra pillantva úgy tűnik, mintha sikerült volna egy árfolyampadlót találni, ahol a 28.860 dolláros pont támaszként működik, és ezen a szinten kezdődött a mai rali.
A cikk írásakor jelenleg 30.727,01 dolláron kereskednek a bitcoinnal, ami 8,75%-kal magasabb a csütörtöki mélypontnál, és néhány bika valószínűleg a 32.500 dolláros plafont célozza meg kilépési pontként.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Ethereum

Az ETH pénteken szintén eltávolodott a több hónapos mélypontoktól, mivel az árak ismét a 2000 dolláros szint fölé emelkedtek.
A csütörtöki 1.874,51 dolláros mélypontot követően a világ második legnagyobb tokenje ma több mint 10%-kal emelkedett, és 2.128,34 dolláros csúcsot ért el.
A BTC-hez hasonlóan az ethereum is úgy tűnt, hogy megtalálta a saját padlóját, és az 1950 dolláros padlót használta ugródeszkaként a mai ralihoz.

ETH/USD – Napi grafikon

Az árfolyam emelkedése ellenére az ETH/USD még mindig túladott, és a 33-as szint körül mozog, ami egyben hosszú távú ellenállási pont is.
Ha ez a plafon áttörik, akkor láthatjuk, hogy a bikák a 2350 dolláros szint felé igyekeznek elmozdulni, amely szint egyesek szerint önmagában is plafon.

Összességében az ETH még mindig több mint 20%-ot esett az elmúlt hét napban, a BTC pedig 15%-kal került lejjebb ugyanebben az időszakban.

Olvastad már? Robbanás előtt áll az új magyar kripto startup


Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!