A „crypto mom” néven emlegetett SEC felügyelő, Hester Peirce nemrégiben elmondta, a stablecoinokat szabályozó törvényeknek lehetővé kell tenniük, hogy a nem megfelelő projektek bedőljenek.

Az Egyesült Államok Tőzsdefelügyeletének olyan szabályozói keretrendszer kell, amely megengedi a hibázást is, ezt a nézetet vallja Peirce, aki egy nemrégiben tartott pénzügyi fórumon tartott beszédet.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ennek során kérdezték meg, hogy mint pénzügyi szabályozással foglalkozó hivatalnok, milyen hozzáállást tapasztal a törvényhozás részéről a kriptopénzek irányába.

„Úgy vélem, lesz olyan terület, ahol láthatunk majd némi haladást, például a stbalecoinok esetén. Ez kifejezetten olyan szektor, amely a héten különösen nagy figyelmet kapott. Tagadhatatlanul egyre nagyobb a szerepe, rengetegen használják, és ahogy haladunk előre, értelemszerűen felmerül a kérdés, ha ez még tovább nő, nem lesz-e szükségünk valamilyen szabályozásra?”

Peirce elmondta, ő már egy ideje sürgeti a Tőzsdefelügyeletet, hogy hozzon létre megfelelő szabályozási körülményeket bizonyos technológiák esetén, hogy lehetővé tegye a kísérletezést.

„Teret kell engednünk a hibázásnak is, hiszen ez egyértelműen része az új dolgok létrehozásának, de a jelenlegi kereteink nem igazán támogatják ezt. Pedig kellene, ha az a cél, hogy új dolgok jöjjenek létre.”

A hét elején nagy port vert fel, hogy az algoritmus-alapú stablecoin, a Terra USD elvesztette a dollárhoz való rögzítését, és gyakorlatilag bedőlt.

Ez az eset megemlítésre került a pénzügyminiszter, Janet Yellen által is egy szenátusi meghallgatáson, és ott is elhangzott, hogy az ilyen esetek világítanak rá legjobban, hogy konzisztens szabályozásra van szüksége a területnek.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Csütörtökön Yellen úgy fogalmazott, hogy ez az eset nem jelentett kockázatot az USA pénzügyi stabilitására, hiszen nem akkora skáláról van szó, amely gondot okozhatna.

Az öt legnagyobb dollár-alapú stablecoin összesített kapitalizációja most 154 milliárd dollár, és a teljes kriptopiac nagyjából 11%-át teszik ki.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Peirce szerint az is fontos, hogy a szabályozók felismerjék, a stablecoin kifejezés is több különböző típusú kriptoeszközt takarhat.

„Most csak annyit mondjunk, hogy stablecoin, de ezek nem egyformák, sőt, nagyon is különbözhetnek. Szerintem nagyon fontos olyan hozzáállással kialakítani a szabályozást, hogy kezelni tudja ezt a változatosságot. Megpróbáljuk szabályozni azt, ami ma létezik, de fogalmunk sincs, hogy mi fog létezni holnap, és ez nem könnyíti meg a dolgot.”

Olvastad már? Kiyosaki a padlón akar bitcoint venni, ami szerinte 17.000 dollár lesz

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!