Bitcoin-elemzők és -kereskedők szerint a BTC alacsony volatilitása csak „vihar előtti csend”

-

A részvénypiacok éves mélypontok felé csúsznak, miközben a Bitcoin árfolyama továbbra is ingadozik. Íme, miért várnak a kriptoelemzők hamarosan éles elmozdulást a BTC-től.

Ha ezen a héten kriptokereskedők körében lógtál, három szót biztosan hallottál tőlük ismételgetni: „volatilitás”, „kötvényárak” és a Bitcoin árfolyam „éles elmozdulásának” lehetősége.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Több elemző is hangsúlyt fektetett a Bitcoin árfolyamának tartományhoz kötött mozgására, ami egyeseket arra késztet, hogy megkérdőjelezzék, vajon ez a piac mélypontjának jele-e, vagy akár a részvénypiacoktól való leválás jele.

A Glassnode elemzői a legújabb „The Week On-chain” hírlevelükben,melynek címe „A Calm Before The Storm”, ezt írják:

„Az elmúlt hetekben szokatlanul alacsony volatilitást tapasztaltunk a Bitcoin árfolyamában, ami szöges ellentétben áll a részvény-, hitel- és devizapiacokkal, ahol a központi banki kamatemelések, az infláció és az erős amerikai dollár továbbra is pusztítást végeznek.”

A Delphi Digital kutatóintézet is beszállt a témába, és a Bollinger Band Width Percentile (BBWP) mérőszámot jelölte meg bizonyítékként arra, hogy „nagy mozgás van kilátásban a BTC számára”.

A Delphi Digital szerint „történelmileg a BBWP 90 feletti vagy 5 alatti értékek jelentős kilengési pontokat jeleznek”.

BTC-ár és Bollinger Band Width Percentile. Forrás: Delphi Digital.

A BBWP még nem merült 5 alá, de a kutatók megjegyezték, hogy a Bitcoin esetében:

„2017 második negyedéve óta a BBWP 90 feletti vagy 5 alatti értékek korábban átlagosan 204%-os emelkedéshez vagy 51%-os csökkenéshez vezettek.”

Bár még túl korai lenne arra következtetni, hogy a BTC megszakította a részvénypiacokkal való korrelációját, vagy akár piaci mélypontot ért el, a történelmi adatok azt mutatják, hogy a hosszú oldalazó ármozgások jól jelezték a felhalmozási és elosztási fázisokat.

A Glassnode felhalmozásitrend-pontszáma, egy olyan mérőszám, amely „tükrözi az aktív befektetők összesített egyenlegváltozási intenzitását az elmúlt 30 napban”, jelenleg egy semleges zónában van, ami a Bitcoin felhalmozási szerkezetének egyensúlyi állapotát jelzi.

BTC Accumulation Trend Score. Forrás: Glassnode

A jelentés részletezi, hogy 2018 és 2019 között az 1000 BTC és 10.000 BTC közötti összeggel rendelkező szervezetek a bikapiac felgyorsulásával inkább szétosztották a tokenjeiket, míg a lakossági befektetők (1 BTC-nél kevesebb) növelték a Bitcoin-allokációjukat.

BTC-felhalmozási trendértékelés kohorszok szerint. Forrás: Glassnode

Hasonló befektetői viselkedés volt megfigyelhető 2022-ben is, amikor a 10.000 BTC-nél több BTC-vel rendelkező entitások a medvepiaci raliban 24.500 dollárig adtak el, mielőtt a következő árfolyamsüllyedéskor felhalmozási üzemmódba váltottak.

Ahogy az alábbi ábrán látható, a nagyobb mérlegű BTC-tulajdonosok (10.000 BTC-nél nagyobb) most semlegesek, míg az 1000 és 10.000 BTC közötti kohorsz felhalmozásba kezdett.

Eközben a lakossági befektetők különböző mértékű egyensúlyt és eladást mutatnak.

A BTC-felhalmozási tendencia pontszáma kohorszonként. Forrás: Glassnode

Hol van a volatilitás?

A Bitcoin árfolyama az elmúlt 120 napban a 18.500 és 24.500 dollár közötti tartományban mozgott, és ahogyan azt a Cointelegraph október 11-én megemlítette, több tényező is felelős lehet a tűzijáték elmaradásáért.

A következő két hétben számos fontos gazdasági eseményre kerül sor, és ezek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a kereskedők inkább a kezükön ülnek, és a pálya széléről figyelik az eseményeket.

Októberben például az alábbi események várhatók:

  • Október 12.: A Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (FOMC) jegyzőkönyveinek közzététele.
  • Október 12.: Fogyasztói árindex (CPI) jelentés.
  • Október 17.: Megkezdődik a harmadik negyedéves eredményszezon.
  • Okt. 28.: Személyi fogyasztási kiadások (PCE) árindexe.

A Dow és az S&P 500 enyhe fellendülésétől eltekintve a részvénypiacok továbbra is csökkenő tendenciát mutatnak, és az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus kiéleződése, valamint az USA dollár erőssége is hozzájárulhat a befektetők kockázati eszközökkel szembeni ellenszenvéhez.

A Glassnode a hosszú és rövid távú tulajdonosok érmeeloszlását elemezve arra a következtetésre jutott, hogy az eladók valószínűleg kimerültek, és a hosszú távú tulajdonosok által birtokolt érmék több mint 31%-át veszteséggel tartják.

A korábbi piaci viszonyokhoz képest a kutatók megjegyezték:

„A piac másfél hónapja van ebben a fázisban, a korábbi ciklus időtartama 6 és 10 hónap között mozgott.”

Bár lehetetlen megjósolni, hogy a Bitcoin árfolyama milyen irányba fog elmozdulni, amint a volatilitás megugrik, az on-chain adatok tanulmányozása a piaci szereplők közel azonos piaci körülmények között végrehajtott cselekedeteinek megfejtése érdekében segítheti a befektetőket annak eldöntésében, hogy mit tegyenek, amint az ár elindul.


Olvastad már? BTC elérheti az 1 millió dollárt 2030-ig?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!