A Valkyrie Funds október végéig felszámolja a Bitcoinhoz kapcsolódó ETF-et

-

A VBB kivezetése ellenére a Valkyrie továbbra is kezeli a Bitcoin Strategy ETF-et és annak Bitcoin határidős ETF-jét, valamint a Valkyrie Bitcoin Miners ETF-et.

A Valkyrie Funds, az Egyesült Államok egyik jelentős kriptopénzalap-kezelője hamarosan felszámolja egyik Bitcoinhoz kapcsolódó tőzsdén kereskedett alapját (ETF).

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cég október 11-én jelentette be, hogy tervei között szerepel a Valkyrie Balance Sheet Opportunities ETF bezárása. Ez egy olyan kriptobefektetési termék, amely közvetett kitettséget kínál a BTC-ben.

Az alapot a Nasdaq tőzsdéről is kivezetik, mivel a Valkyrie azt tervezi, hogy 2022. október 31-én felszámolja az ETF-et.

A közlemény szerint a részvényesek a 2022. október 28-i kereskedési nap végéig adhatják el a részvényeket. Azok a befektetők, akik a felszámoláskor még mindig tartják az alap részvényeit, a részvényeik nettó eszközértékének megfelelő készpénzfelosztást kapnak – olvasható a közleményben.

A cég azt is közölte, hogy a brókerköltségeken kívül a felszámolással és a készpénzbevétel esetleges felosztásával kapcsolatos költségeket is fedezi.

A Valkyrie megjegyezte, hogy az alap felszámolásáról szóló döntés a termékek folyamatos felülvizsgálatának részeként született, mivel a cég célja, hogy „a lehető legjobban kielégítse az ügyfelek igényeit” – áll a közleményben:

„Ezt az intézkedést a cég igazgatótanácsával folytatott alapos konzultációt követően hoztuk meg, és azután, hogy megállapítottuk, hogy az alap megszüntetése a legjobb megoldás minden érintett számára.”

A Valkyrie Funds az egyik legnagyobb kriptopénz ETF-et kibocsátó amerikai cég.

A vállalat arról ismert, hogy tavaly októberben az egyik első Bitcoin határidős ETF-et indította el az Egyesült Államokban, miután az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet azt jóváhagyta. Az ETF-termék neve Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF) lett.

A hamarosan tőzsdére kerülő Valkyrie Balance Sheet Opportunities 2021 decemberében indult, és olyan amerikai vállalatok értékpapírjainak kínál kitettséget, amelyek mérlegében Bitcoin szerepel.

A VBB ticker alatt jegyzett ETF olyan vállalatokat követ, mint a kripto letétkezelők, tőzsdék és kereskedőcégek.

A VBB kivezetése ellenére a Valkyrie továbbra is kezel alapokat, köztük a BTF-et és a Valkyrie Bitcoin Miners ETF-et (WGMI).

Ez utóbbit 2022 februárjában indították el, és az eszközök 80%-a olyan vállalatok értékpapírjait követi, amelyek bevételüket vagy nyereségüket BTC-bányászatból nyerik.

Olvastad már? Portugália jövőre 28%-os adót javasol az éves kriptokereskedési nyereségre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!