Elindítja a bitcoin-letétkezelést a BNY Mellon, az USA legrégebbi bankja

-

Amerika legrégebbi bankja, a Bank of New York Mellon Corporation, közismert nevén a BNY Mellon bejelentette, hogy a pénzintézet már kriptovalutákat is kezelhet az ügyfelei számára.

A Wall Street Journal kedden megjelent beszámolója szerint a BNY Mellont New York állam pénzügyi szolgáltatásokért felelős minisztériuma (DFS) hagyta jóvá, és a bank közölte, hogy a nyolc pénzügyi nagyvállalat közül elsőként kezdte meg a kriptoeszközök letétkezelési szolgáltatását.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A New York-i pénzügyi felügyelet, a DFS tavaly ősszel adott engedélyt a BNY Mellonnak a kriptovaluták letétkezelésére, és a Wall Street Journal által közzétett jelentés szerint a bank mostanra készen áll a kezdésre.

A BNY Mellon a jelentés szerint a kriptoeszközök tulajdonosának privát kulcsait fogja tárolni, hasonlóan ahhoz, ahogyan kötvényeket, részvényeket és más típusú eszközöket kezel ügyfelei nevében.

A BNY Mellon Amerika legrégebbi bankja, amelyet 1784-ben Alexander Hamilton alapított, és több mint 40 billió dollár névleges amerikai dollárnyi eszközt kezel.

A BNY Mellon az első a nyolc „rendszerszinten fontos” bank közül az Egyesült Államokban, amelyeknek a pénzügyi szabályozó hatóságok engedélyezték a digitális eszközök letétkezelésére.

A BNY Mellon már jó ideje foglalkozik a kriptovalutákkal, és 2021 októberében sürgette az írországi hatóságokat, hogy fogadjanak el szabályozási előírásokat a kriptoeszközökre vonatkozóan, mielőtt az Európai Unió kodifikálná a szabályozást.

2022 áprilisában a Circle Financial a bankot választotta ki az USDC stablecoin tartalékainak őrzésére.

A következő hónapban a BNY Mellon több bankhoz, például a Wells Fargóhoz és a Citihez csatlakozott, amikor befektetett a Talos nevű intézményi digitális eszköztechnológiai szolgáltatóba.

A BNY Mellon a Fireblocks szoftverét használja a letétkezelési megoldáshoz. Továbbá a Chainalysis nevű blokklánc-felügyeleti cég által kifejlesztett szoftvert is alkalmazzák, hogy elemezni tudja a bank tárcáiban tartott kriptoeszközöket.

Amellett, hogy a pénzintézet kifejtette, hogy a Fireblocks és a Chainalysis megoldásokat fogja használni, azt is megjegyezte, hogy kezdetben bitcoint és ethert fog őrizni ügyfeleik nevében.

Olvastad már? TRON (TRX) „rally” ezen a héten

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!