Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

-

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin [BTC] folyamatos eladásai a bearish trend folytatását jelentik-e.

Mélyebb pszichológiai váltás történt a BTC befektetők között?

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A láncon belüli elemző platform azt találta, hogy a BTC-befektetők minden csoportja az érmefelhalmozás felé fordult a közelmúltbeli árcsökkenés után.

A Glassnode felmérte a BTC Accumulation Trend Score mérőszámait, és megállapította, hogy a jelentős eladásokat követő felhalmozás legutóbbi megugrása 2018-hoz köthető.

Ez a viselkedésbeli változás számos jelentős eladási eseményt is követett, mint például a 2020. márciusi COVID-baleset, a 2022. májusi LUNA összeomlás és 2022. június, amikor az ár először esett 20 000 dollár alá.

bitcoin

Forrás: glassnode.com

A felhalmozási trendet tökéletesen példáló befektetői csoport az egynél kevesebb BTC-vel rendelkezők csoportja.

A Glassnode szerint ez a befektetői kategória az elmúlt 5 hónapban az egyensúly növekedésének két jellegzetes ATH hullámát regisztráltuk.

Az FTX összeomlása óta +96,2 000 BTC-vel gyarapították állományukat, és jelenleg több mint 1,21 millió BTC-vel rendelkeznek, ami a keringő készlet nem triviális 6,3%-ának felel meg.

bitcoin

Forrás: glassnode.com

A BTC Adjusted MVRV Ratio-jának áttekintése feltárta, hogy a jelenlegi BTC-piac a legalacsonyabb volt „a 2018 decemberében és 2015 januárjában bekövetkezett közel pico-bottom óta”.

Ha ez a mutató kisebb egynél, az azt jelenti, hogy az aktív piac összesített veszteséget szenved.

A Glassnode megállapította, hogy ez a mutató 0,63-ra tért vissza, „ami nagyon jelentős, mivel a bitcoin történetében a kereskedési napok mindössze 1,57%-a rögzített alacsonyabb korrigált MVRV értéket”.bitcoin

Forrás: glassnode.com

Olvastad már? A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Bitcoin technikai elemzés 02.03.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma kicsit vissza húzódott,mivel a piaci volatilitás nőtt a legutóbbi amerikai nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés (NFP) miatt. A csütörtöki 24 091 dolláros csúcsot...

A Bitzlato visszaállítja működését és Oroszországba költözik

A nyugati bűnüldöző szervek által lefoglalt, Oroszországhoz kötődő Bitzlato kriptopénzváltó azt tervezi, hogy újraindítja működését és engedélyezi a részleges pénzkivételt, jelentette be egyik társalapítója. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!