Brazíliában törvényes fizetőeszközzé váltak a kriptopénzek

-

El Salvador hivatalos pénznemmé tette a bitcoint tavaly, Brazíliában a képviselők viszont egyelőre még csak törvényes fizetőeszközzé tettéka kriptopénzeket, egy ezt szabályozó törvény megszavazásával.

Ennek következtében a dél-amerikai országban már teljesen legálisan lehet fizetésre használni a kriptókat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A képviselőtestület szövetségi szinten szavazta meg a törvényt, ezzel egy szabályozási, jogi keretrendszert biztosítva a kriptopénzek, mint fizetőeszközök számára.

A lépés nagy jelentőségű az ország kriptoiparának a szemszögéből, de érdemes figyelembe venni, hogy a hatályba lépéshez még szükség van az elnöki aláírásra. Anélkül a törvény nem lép életbe.

A törvény egyik kriptopénzt sem határozza meg hivatalos pénznemként, a megfogalmazásban viszont egyértelműen meghatározzák, hogy a digitális pénzek definíció szerint megfelelnek a fizetési metódusok követelményeinek, így az ország központi bankjának a felügyelete mellett alkalmazhatók fizetőeszközként.

Az elnöki elfogadás után az ország vezetőségének arról is dönteni kell majd, hogy melyik hivatal felügyelete alá kerüljön a kriptopiac, és az iparág.

Az értékpapírként működő kriptopénzek esetében ez nem bonyolult kérdés, ezek továbbra is a brazil tőzsdefelügyelet, a CVM hatáskörébe tartoznak.

A fizetőeszközként való meghatározás mellett az új törvény már részletesen szabályozza a kriptós cégek engedélyeztetési eljárásait, és a követelményeket, amelyek alapján a tőzsdék, letétkezelők, szolgáltatók működni tudnak.

A közelmúltbeli események tükrében, egészen pontosan az FTX csődje által kavart nemzetközi botrány következtében a törvénybe bekerült az is, hogy tiszta határvonalat kell húzni a vállalati vagyon, és az ügyfélvagyon között, hogy ez utóbbit védjék.

Júniusban már a brazil képviselők elé került egy hasonló beadvány, amely szintén fizetőeszközként definiálta volna a kriptopénzeket, ráadásul bevezetett volna egy passzust, amely alapján a bíróság sem kötelezhetett volna senkit a privát kulcsai átadására.

A tervezet elsősorban úgy határozta volna meg a kriptopénzeket, mint csereeszközöket, amelyek segítségével termékekhez, szolgáltatásokhoz, befektetésekhez lehet hozzáférni.

Az FTX tőzsde csődje rendkívüli hatást gyakorolt a kriptoipar számos résztvevőjére, a brazil Transfero Group vezetője, Thiago César elmondása szerint a hétköznapi kriptohasználók aktivitását nem befolyásolta érdemben.


Olvastad már? Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!