Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

-

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik.

Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye a világban, mivel számos befektető még mindig hisz benne”.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mark Mobius Bitcoin árfolyam-előrejelzése

A Mobius Capital Partners alapítója, Mark Mobius a Bloombergnek adott hétfői interjújában osztotta meg legújabb bitcoin árfolyam-előrejelzését.

Saját cégének megalapítása előtt Mobius több mint három évtizedet töltött a Franklin Templeton Investmentsnél.

Korábban a Templeton Emerging Markets Group ügyvezető elnöke volt, ahol több mint 50 milliárd dollárnyi feltörekvő piaci portfóliót kezelt.

A veterán befektető elmondta, hogy a bitcoin következő célpontja 10 000 dollár, megjegyezve, hogy a kriptovaluták „túl veszélyesek” ahhoz, hogy saját készpénzét vagy ügyfelei pénzét ebbe fektesse.

Az FTX kriptotőzsde összeomlása és az azt követő piaci eladások ellenére Mobius hangsúlyozta:

A kriptónak megvan a helye a világban, mivel számos befektető még mindig hisz benne… Elképesztő, hogy a bitcoin árfolyama mennyire kitartott.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Franklin Templeton egykori vezetője 10 000 dollárt említett a bitcoin árfolyamának céljaként.

Májusban azt tanácsolta a befektetőknek, hogy ne vegyék meg a merülést, arra figyelmeztetve, hogy a piacnak még van hova esnie.

Tavaly novemberben pedig azt mondta, hogy az embereknek nem befektetési eszközként kellene tekinteniük a kriptovalutákra, hanem „spekulációs és szórakozási eszközként”. Mobius nincs egyedül azzal a várakozással, hogy a bitcoin ára 10 000 dollárra esik.

A Doubleline Capital vezérigazgatója, Jeffrey Gundlach, más néven a kötvénykirály júniusban azt mondta:

“Egyáltalán nem lennék meglepve, ha [a bitcoin] 10 000 dollárig menne”.

Peter Schiff aranybogár és közgazdász ebben a hónapban azt mondta, hogy a bitcoint illetően még hosszú út áll előttünk.

A BTC-t 10 000 dollárra értékelte. Ráadásul a Bloomberg MLIV Pulse nemrégiben végzett felmérése szerint a válaszadó közel 1000 befektető többsége arra számít, hogy a bitcoin ára 10 000 dollárig fog esni.

Eközben egyesek még mindig nagyon optimisták a BTC árfolyamát illetően.

Tim Draper kockázati tőkebefektető például e hónap elején azt mondta, hogy várakozásai szerint a bitcoin ára 2023 közepére elérheti a 250K dollárt.


Olvastad már? A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

A Fantom (FTM) feltámadása, vagy bikacsapda?

A Fantom kétségkívül az egyik olyan érme a piacon, amely januárban jelentős emelkedést produkált. Napi időkeretben nézve, január 1. és e cikk írásának időpontja...

Bitcoin technikai elemzés 02.03.

Prémium Bitcoin A Bitcoin ma kicsit vissza húzódott,mivel a piaci volatilitás nőtt a legutóbbi amerikai nem mezőgazdasági bérszámfejtési jelentés (NFP) miatt. A csütörtöki 24 091 dolláros csúcsot...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!