Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

-

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik.

Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye a világban, mivel számos befektető még mindig hisz benne”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mark Mobius Bitcoin árfolyam-előrejelzése

A Mobius Capital Partners alapítója, Mark Mobius a Bloombergnek adott hétfői interjújában osztotta meg legújabb bitcoin árfolyam-előrejelzését.

Saját cégének megalapítása előtt Mobius több mint három évtizedet töltött a Franklin Templeton Investmentsnél.

Korábban a Templeton Emerging Markets Group ügyvezető elnöke volt, ahol több mint 50 milliárd dollárnyi feltörekvő piaci portfóliót kezelt.

A veterán befektető elmondta, hogy a bitcoin következő célpontja 10 000 dollár, megjegyezve, hogy a kriptovaluták „túl veszélyesek” ahhoz, hogy saját készpénzét vagy ügyfelei pénzét ebbe fektesse.

Az FTX kriptotőzsde összeomlása és az azt követő piaci eladások ellenére Mobius hangsúlyozta:

A kriptónak megvan a helye a világban, mivel számos befektető még mindig hisz benne… Elképesztő, hogy a bitcoin árfolyama mennyire kitartott.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Franklin Templeton egykori vezetője 10 000 dollárt említett a bitcoin árfolyamának céljaként.

Májusban azt tanácsolta a befektetőknek, hogy ne vegyék meg a merülést, arra figyelmeztetve, hogy a piacnak még van hova esnie.

Tavaly novemberben pedig azt mondta, hogy az embereknek nem befektetési eszközként kellene tekinteniük a kriptovalutákra, hanem „spekulációs és szórakozási eszközként”. Mobius nincs egyedül azzal a várakozással, hogy a bitcoin ára 10 000 dollárra esik.

A Doubleline Capital vezérigazgatója, Jeffrey Gundlach, más néven a kötvénykirály júniusban azt mondta:

„Egyáltalán nem lennék meglepve, ha [a bitcoin] 10 000 dollárig menne”.

Peter Schiff aranybogár és közgazdász ebben a hónapban azt mondta, hogy a bitcoint illetően még hosszú út áll előttünk.

A BTC-t 10 000 dollárra értékelte. Ráadásul a Bloomberg MLIV Pulse nemrégiben végzett felmérése szerint a válaszadó közel 1000 befektető többsége arra számít, hogy a bitcoin ára 10 000 dollárig fog esni.

Eközben egyesek még mindig nagyon optimisták a BTC árfolyamát illetően.

Tim Draper kockázati tőkebefektető például e hónap elején azt mondta, hogy várakozásai szerint a bitcoin ára 2023 közepére elérheti a 250K dollárt.


Olvastad már? A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!