Bitcoin-átverést terjesztettek az indiai miniszterelnök Twitter-fiókján

-

Nem sokkal azután, hogy az indiai miniszterelnök több mint 73,4 millió követővel rendelkező Twitter-fiókját feltörték, a támadók félrevezető információkat osztottak meg a bitcoin általános elterjedéséről és egy 500 BTC-s nyereményjátékról.
Narendra Modi indiai miniszterelnök hivatalos Twitter-fiókját a mai nap folyamán feltörték, majd arra használták, hogy félrevezető információkat osszanak meg a Bitcoin (BTC) mainstream elfogadásáról és 500 BTC szétosztásáról az indiai állampolgárok között.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


December 10-én Modi egy virtuális csúcstalálkozón azt mondta, hogy az olyan technológiákat, mint a kriptovaluták, a demokrácia megerősítésére és nem aláásására kell használni:

„Együttműködéssel a demokráciák teljesíthetik polgáraink törekvéseit, és ünnepelhetik az emberiség demokratikus szellemét”.

Míg a régóta várt Lok Sabha téli ülésszakán, a kriptovaluták jogszerűségének megvitatását célzó parlamenti ülésen nem sikerült lezárni a kormányzat kriptovalutákkal kapcsolatos álláspontját, ismeretlen eredetű hackereknek sikerült átvenniük az irányítást a több mint 73,4 millió követővel rendelkező miniszterelnöki fiók felett, hogy a bitcoint törvényes fizetőeszközzé nyilvánítsák.


Bár a hackelés indiai idő szerint éjfélkor történt, egy Priya nevű Twitter-felhasználó azonnal felfigyelt az üzenetre, és az alábbit tweetelte:

„India hivatalosan is elfogadta a Bitcoint törvényes fizetőeszközként. A kormány hivatalosan is megvásárolt 500 BTC-t, és szétosztja az ország minden lakosa között. A jövő ma eljött!”

A poszt egy linket is tartalmazott, amely arra buzdította az óvatlan befektetőket, hogy regisztráljanak és igényeljék a BTC-ajándékból való részesedésüket. Ez volt azonban a második alkalom, hogy Modi Twitter-fiókját feltörték és kripto átverésekre használták.
Nem sokkal a hackelés után az illetéktelen tweetet törölték, a hackelést pedig a miniszterelnök hivatalos fiókja is megerősítette.


Ahogy arról a Cointelegraph beszámolt, a hackerek még 2020 szeptemberében tudták feltörni Modi Twitter-fiókját.
A hackerek „John Wick” álnéven több tweetet is megosztottak, amelyben arra kérték a miniszterelnök követőit, hogy „adakozzanak nagylelkűen a PM National Relief Fund for Covid-19 számára”.
India kriptotörvényének elindítása újabb aggodalmakat váltott ki a magánkriptovaluták tilalma körül. Bár a „magán” jelentését még nem értelmezték a parlamenti ülésen, az információhiány pánikot keltett a befektetők körében.
A kriptotörvény vitái körüli spekulációkat tisztázva Subhash Garg volt pénzügyminiszter, aki egyben a törvénytervezet megalkotója is volt, félreértelmezésként utasította el a „magánkriptovaluták” betiltásának gondolatát.
A News 18-nak adott interjújában Garg így nyilatkozott:

„[A kriptotörvényjavaslat leírása] talán tévedés volt. Félrevezető azt mondani, hogy a magánkriptovalutákat betiltják, és erről tájékoztatni a kormányt”.

Olvastad már? Fejlett hűtési eljárással teszik még hatékonyabbá a bányászatot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!