4,47 milliárd dolláros bírság megfizetését vállalta a Terraform Labs

-

A Terraform Labs beleegyezett, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletével (SEC) kötött egyezség keretében nagyjából 4,47 milliárd dollárt fizet.

A teljes jogorvoslati összeg nagyjából 3,6 milliárd dolláros bírságot, 420 millió dolláros polgári jogi bírságot és közel 467 millió dolláros előzetesen megállapított kamatot tartalmaz.

A megállapodásra azt követően került sor, hogy az esküdtszék a Terraform Labst és társalapítóját találta felelősnek a Terra ökoszisztéma összeomlásáért, amely 40 milliárd dollárnyi befektetői vagyon megsemmisüléséhez vezetett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A rendezési terv szerint Do Kwon, a Terraform Labs korábbi vezérigazgatójának 110 millió dollár büntetést kell fizetnie, 80 millió dollár polgári jogi bírságot és körülbelül 14,3 millió dollár bírságot.

Az egyezség beadványban lefektették a következő azonnali és rövid távú lépéseket.

A bejelentés előírta továbbá a Luna Foundation Guardhoz tartozó összes kriptoeszköz és a Pyth Network (PYTH) tokenek Kwontól való átruházását a bírságok kamatainak fedezésére, az ezen eszközök eladásából származó fennmaradó összeget pedig a polgári jogi bírságokra kell fordítani.

SEC kontra Terraform Labs – egy rövid előzmény

A SEC 2023-ban pert indított a Terraform Labs ellen, azzal vádolva a céget és alapítóját, Do Kwont, hogy be nem jegyzett értékpapírokat értékesítettek és becsapták a befektetőket a Terra ökoszisztéma összeomlása után.

2022-ben a TerraUSD algoritmikus stabilcoin az instabilitás jeleit kezdte mutatni, majd a befektetők elmenekültek a Terra ökoszisztémából, ami lényegében egy bankrohamot jelentett.

Nem sokkal azután, hogy a Terra ökoszisztémával kapcsolatos széleskörű félelmek eluralkodtak a piacon, a TerraUSD elvesztette dollárhoz kötöttségét és összeomlott, ami milliárdos veszteséget okozott az eszközök tulajdonosainak.

A Do Kwon alapító még mindig bizonytalanságban van

Do Kwon sorsa továbbra is bizonytalan, mivel a montenegrói bíróságok azon vitatkoznak, hogy mi legyen a dél-koreai születésű férfival.

A montenegrói bíróságok többször megváltoztatták a Kwon kiadatására vonatkozó döntést.

A Terraform alapítójának ügyvédei azzal érveltek, hogy az alsóbb fokú bíróságokon nem megfelelő eljárások és beadványok beszennyezték a bírósági eljárásokat az általuk benyújtott számos fellebbezésben.

A cikk írásakor a montenegrói legfelsőbb bíróság még mindig próbálja eldönteni, hogy a Terraform alapítóját kiadják-e hazájának vagy az Egyesült Államoknak, hogy vádat emeljenek ellene.

Olvastad már? A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!