Changpeng Zhao, a Binance kriptotőzsde alapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy a kínai elnök elismerő szavai a blokkláncról elhozhatják a kriptopénzek tömeges elterjedését.

Zhao a Bloomberg Marketsnak adott interjút november 15-én, melyben megosztotta nézőpontját Hszi Csin-ping elnök nemrég tett kijelentéséről.

 „Egy verseny tárul elénk” – mondta CZ.

Az elnök októberben felszólította Kínát a blokklánc-technológiák terjedésének gyorsítására a jobb innováció és ipari átalakulás érdekében.

CZ a következőt mondta az elnök kijelentéséről:

 „Ez nagyon jó hír. Kína támogatja a technológiát, így sokat fektetnek majd a blokklánc-technológiába és az oktatásba. Most, hogy Kína lépett, a világ többi országának nem lesz más választása, minthogy kövesse. De, hogy őszinte legyek nagyon nehéz lesz Kínánál gyorsabban haladni.”

CZ azt mondta az ország lépéséről, hogy monopolizálja a technológiát: „Szerintem egy verseny fog elénk tárulni”

A vezérigazgató szerint a blokklánc támogatása sokkal többet jelenthet, még akkor is, ha az elnök csak a mögöttes technológiáról beszélt.

 „Nem tanulhatsz a blokkláncról a kriptopénzek nélkül, ezért úgy gondolom, hogy sokkal jobban fogják megérteni a bitcoint, az ethert és a többi kriptopénzt. Emiatt jelentősen elterjedhetnek ezek.”

Közelítés a nagy falhoz

CZ óvatosságra intett amikor a Binance kínai stratégiájáról kérdezték. Ez nem lehet meglepő, ugyanis a tőzsdének el kellett hagynia az országot, miután 2017 szeptemberében Kína betiltotta a kriptotőzsdéket. Ezt követően Máltára kellett költöznie a platformnak.

CZ elmondta:

 „Nagyon szigorúan fogjuk követni az előírásokat, és támogatjuk a blokklánc-technológia kutatását és fejlesztését. Számos kezdeményezési lehetőséget látunk ezen a területen. Segíteni akarunk abban, amiben csak tudunk.”

2018 szeptemberében a Binance megtette első kínai befektetését az ország elhagyása óta. Részt vettek egy 200 millió dolláros támogatási körben egy pekingi kripto- és blokkláncpublikáció támogatása érdekében.

Novemberben a Binance elindította a peer-to-peer bitcoin-, ether- és tetherkereskedelemet a kínai jüannal szemben.

Emellett a Binance részt vett az országban zajló tőzsdén kívüli kereskedelemben is, mely rekord profitokat termelt idén.

Olvastad már? Bitcoinos pólók a Kriptoworldön!

CzZ tegnap, a BlockShow Asia 2019 eseményen elárulta, hogy a többi ipari szereplővel szemben ő úgy hiszi, hogy a Kínai Jegybank digitális valutája blokkláncalapú lesz.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂