A jövőbeli, magánszféra védelmére irányuló fejlesztések támogatására 75 millió dollárnyi bitcoint ajánlott fel a beszédes nevű, „Ismeretlen Alap” társaság.

A november 13. napján kiadott sajtóközlemény alapján az alap olyan startupokat támogat, vagy fektet be azokba, amelyek közvetve vagy közvetlenül támogatják az anonimitás eszméjét.

A pénz olyan projektekhez fog kerülni, amelyek a személyes adatok védelmére fókuszálnak, az anonimitás, kriptopénzek, és blokklánc eszköztárával.

Ahogy a társaság – amúgy ismeretlen – szóvivője fogalmazott:

„Mi Te vagyunk. A lányod és a fiad, a testvéred, a barátaid és a kollégáid. Sok országot és sok nemzetiséget képviselünk, a bajtársiasság szellemében egyesülve, hogy a sokak hasznát szolgáljuk a kevesek előnye helyett. Az Anonymous társaság azok hangján beszél, akik hisznek az igazságban, szabadságban, és az önkifejezés jogában.”

A rendelkezésre álló pénz „egyszerű, hétköznapi emberektől” van, szerte a világból, akik először a 4chan internetes fórumán találkoztak.

A csoport a személyes adatok védelmét a modern emberiség egyik legnagyobb kihívásának tartja, rávilágítva arra, hogy a tömeges adatgyűjtés már most is a manipuláció egyik hatékony eszköze.

Forrás: cryptoglobe.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂