Az altcoinok, különösen a kínai származásúak jelentős ármozgásai ellenére a piac relatíve stabilan tartja értékét.

A kriptoszféra egyes elemzői, mint Tone Vays azonban jelentős veszteségekre számít. A cikkben szereplő technikai elemzés azt vizsgálja, hogy valóban lefelé tarthat, a vezető három kirptopénz, a bitcoin, az ether és az xrp.

Bitcoin (BTC)

Miután október 26-án 10 500 dollárig emelkedett, a bitcoin elkezdett konszolidálni a Fibonacci visszahúzódási szinte 50 és 61,8 %-a közé.

A konszolidációs fázis egy csökkeni párhuzamos csatornát eredményezett a bitcoin 4 órás grafikonján.

Azóta minden egyes alkalommal a csatorna alját elérve visszaugrott a közepére vagy tetejére.

Azonban amint eléri a csúcsot visszahúzódik a közepére vagy az ljára.

A bitcoin jelenleg a csatorna alján van, így fenyeget a veszély, hogy lefelé fog törni. Ha a bitcoin a Fibonacci visszahúzódási 50%-a közelében zár, akkor valószínűleg a következő támogatási pontig, 7900 dollárig zuhanhat. Ha ez bekövetkezik, akkor az eladási nyomás miatt akár a 38,2%-os szintig zuhanhat, 7250 dollárig.

Mindazonáltal a kereskedelmi forgalom hirtelen emelkedésével a csatorna tetejéig mehet a bitcoin és ha felette zár, akkor megszűnhet a medve kilátás. Ha ez bekövetkezik, akkor a bitcoin egyre magasabbra és magasabbra zárhat, ugyanis a 4 órás grafikon párhuzamos csatornája egy bika jel.

Ez a fajta technikai alakzat egy ismétlődő mintázat. A bitcoin 10 500 dolláros árfolyamon megadta a zászlórudat. A jelenlegi konszolidációs időszak lehet a zászló. A kereslet növekedése azonba az előző trendhez hasonló kitörést okozhat.

A zászlórúd magasságának elemzésével a technikai mintázat egy 25%-os emelkedést jósol a kitörési ponton. Ez 11 300 dollárig viheti a bitcoin értékét.

Ethereum (ETH)

Az ethereum október 25-ei hirtelen árugrása növelte egy dupla aljzat mintázat esélyeit. Ez a technikai fejlemény akkor formálódott ki, amikor az ether értéke 153 dollárig esett szeptember 26-án, majd 198 dollárig emelkedett október 11-én, majd október 23-án visszahúzódott 153 dollárig.

Azonban az ether nem tudta tartani az október végén tapasztalt bikás lendületet, így a dupla aljzat érvénytelenné vált.

Most úgy tűnik, hogy 177 és 193,5 dollár között konszolidálódik az ether értéke. Ez a Fibonacci visszahúzódási terület 61,8 és 65%-a között rejlik. Ha ez alatt zárna, akkor 153 dollárig eshet, ha felette, akkor 223 dollárig emelkedhet az értéke.

Az ether 4 órás grafikonja egy vásárlási szignált mutat egy piros kilencesként. Ez a bikás jel egy 4-16 órás korrekciós mutat felfelé. Ha megerősítésre kerül, akkor az ether visszapattanhat a 177 dolláros támogatási szintről a 193,5 dolláros ellenállási szintig.

Azonban egyelőre nem lehet megjósolni, hogy ez kitöréshez vezethet-e, így bölcsebb lenne, ha a 177 és 193,5 dolláros szintek között nem kereskednénk. Sokkal alacsonyabb a kockázata, ha várunk egy kitörésre, mint annak, hogy kereskedjünk ezen a szinten.

XRP

Az xrp augusztus óta a 0,24 dolláros támogatási és 0,3 dolláros ellenállási szint között mozog. A három hónapos konszolidáció időszak alatt tartotta magát a kriptopénz árfolyama. Jelenleg nem tiszta, hogy az xrp a szint alatt vagy felett zárhat, így a kockázatok miatt nem érdemes a szintek között kereskedni.

Az xrp neutrális álláspontja ellenére a TD sorozat mutatója egy vásárlási szignált mutat az 1 napos grafikonon. Ez a mutató azt jósolja, hogy az xrp értéke egytől négy napig terjedően emelkedhet, vagy elkezdhet egy emelkedő visszaszámlálást.

Így a 100 napos mozgási átlag feletti zárás azt jelezheti, hogy próbára teheti a 0,3 dolláros ellenállási szintet, ami megegyezik a 150 napos mozgási átlag értékével.

Ha áttörné ezt az ellenállási pontot, akkor a következő 200 napos mozgási átlagig emelkedhetne a támogatási szint. Ha kitart a vásárlási nyomás és áttöri az ellenállási szinteket, akkor a kriptopénz kitörhet a kereskedés mentes zónákból.

Peter Brandt az egyik legutóbbi xrp elemzésében elmondta, hogy egy rombusz alakú mintázat van kirajzolóban. A technikai elemzés szerint ezek az alakzatok nem túl gyakoriak a hagyományos piacokon.

Azt mondta:

„A rombusz alakzat mindig is jó jel volt a hagyományos piacokon. Úgy hiszem ez a kriptopiacok alját is megadhatja. „

Brandt úgy hiszi, ha az xrp 0,3 dollár fölött zár, akkor több mint 50%-ot emelkedhet az értéke 0,47 dollárig.

Brandt pozitív kilátásai ellenére fontos megjegyezni, hogyha az xrp 0,24 dollár alatt zár, akkor akár 0,2 vagy 0,17 dollárig zuhanhat értéke.

Általános kilátások

A technikai elemzések alapján úgy tűnik, hogy a vezető kriptopénzek fontos fordulópont előtt állnak a stabil árfolyamukkal.

Ha a bitcoin 8500 dollár alatt zár, akkor az egész piacok magával viheti, emellett próbára teheti a 7300 dolláros támogatási szintet. Ha ilyen mértékű lesz a zuhanás, akkor az ether 153 az xrp 0,24 dollárig zuhanhat.

Mindazonáltal a vásárlói nyomás növekedésével a vezető kriptopénze ismét próbára tehetik ellenállási szintjeiket. A bitcoin 9300 az ether 193,5 az xrp 0,3 dollárig emelkedhet. Azonban elegendő forgalommal még magasabb szintekig juthatunk.

Olvastad már? Bitcoinos pólók a Kriptoworldön!

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.