Bill Ackman is megszólalt az FTX legutóbbi összeomlása kapcsán

-

Bill Ackman kriptóval kapcsolatos meggyőződése akkor hangzik el, amikor a közösség nagy része megpróbálja visszanyerni a bizalmat az iparágban az FTX bukását követően.

Bill Ackman milliárdos befektető és fedezetialap-kezelő azt mondja, hogy továbbra is bika a kriptovalutákkal kapcsolatban, az FTX kriptopénztőzsde közelmúltbeli összeomlása és az azt követő piaci zavarok ellenére is.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Pershing Square Capital Management fedezetialap-kezelő cég vezérigazgatója és alapítója egy november 20-i Twitter-bejegyzésben azt mondta, hogy szerinte „a kriptónak a közelmúlt kihívásai ellenére megvan a helye a világban”, bár szükség van a felügyelet növelésére és a „csalárd szereplők” eltávolítására a térben.

Bill Ackman milliárdos amerikai befektető legutóbb a szabályozási akadályok lebontását és a szabályozás enyhítését szorgalmazta New Yorkban annak érdekében, hogy a város kriptoközponttá váljon.

Emellett közvetlen befektetője számos kriptopénzprojektnek is.

„Úgy gondolom, hogy a kriptónak megvan a helye a világban, és megfelelő felügyelet és szabályozás mellett megvan benne a potenciál, hogy nagyban szolgálja a társadalmat és növelje a globális gazdaságot” – mondta.

Ackman szerint azonban a telefon és az internet feltalálásához hasonlóan a technológia folyamatosan fejlődik a csalást elősegítő képességét tekintve:

„A kriptóval az a probléma, hogy etikátlan promóterek tokeneket hozhatnak létre, egyszerűen azért, hogy megkönnyítsék a pump and dump rendszereket. Valójában lehet, hogy a kriptoérmék túlnyomó többségét inkább csalásra használják, mintsem törvényes vállalkozások építésére.”

Ennek ellenére Ackman azt mondta, hogy az iparág vezetőinek megfelelő felügyeletével ezek a „csalárd szereplők” kiküszöbölhetők:

„A kriptoökoszisztéma minden legitim résztvevőjét ezért erősen ösztönözni kell arra, hogy leleplezzék és kiiktassák a csalárd szereplőket, mivel ezek nagymértékben növelik a szabályozási beavatkozás kockázatát, ami generációkra visszavetné a kriptó pozitív potenciális hatását.”

A befektető azt is elmondta, hogy bár kezdetben „kriptoszkeptikus” volt, mostanra úgy látja, hogy „nagymértékben hasznára lehet a társadalomnak és növelheti a globális gazdaságot”.

Hozzátette:

„Kezdetben kriptoszkeptikus voltam, [de] mostanra meggyőződésemmé vált, hogy a kriptó lehetővé teheti olyan hasznos vállalkozások és technológiák kialakítását, amelyeket [eddig] nem lehetett létrehozni.”

„A token kibocsátásának képessége, hogy így ösztönözze a résztvevőket egy vállalkozásban, egy erőteljes segítség a globális munkaerőhöz való hozzáférésben, hogy egy projektet előremozdítson”.

Ackman hozzátette, hogy az „észszerű szabályozás és felügyelet” kulcsfontosságú lenne a technológia előrehaladásához.

A fedezetialap-kezelő tweetje az FTX közelmúltbeli összeomlásának fényében született.

A beszámolók szerint Ackman kezdetben dicsérte az FTX korábbi vezérigazgatóját, Sam Bankman-Friedet, amiért beismerte hibáit, de később törölte az erről szóló tweetet.


Olvastad már? A Binance nyilvánosságra hozta a tartalékait

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!