A Binance nyilvánosságra hozta a tartalékait

-

A Binance tőzsde két hete jelentette be, hogy hamarosan hivatalosan is bemutatja, hogy milyen tárcacímeket használ, és ezeken mennyi kriptopénzt tárol.

A kezdeményezés az FTX tőzsde csődjére adott válaszként az iparág számos tőzsdéjén végbement.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Most a Binance is nyilvánosan megosztotta, úgynevezett merkle tree formájában a címeit és egyenlegeit.

Jelenleg kizárólag a bitcoin alkalmas arra, hogy ilyen megoldással auditálják, de a tőzsde elmondása szerint a közeljövőben a többi kriptopénzükkel is lehetővé teszik ezt.

A Binance a pontos leírást is megosztotta a felhasználókkal, hogy a kapott adatok alapján hogyan tudják ők maguk is leellenőrizni, hogy a Binance tényleg rendelkezik az adott coinokkal.

Emellett olyan további terveket is bejelentettek, amelyek alapján a jövőben külső, harmadik felek által végzett auditokat is végeztetnek, több más biztonsági metódus alkalmazása mellett.

Mikor a Binance elsőként bejelentette, hogy növelni szeretné a transzparenciát és a bizalmat, pár nappal később már meg is osztották a címeiket és a tranzakciós aktivitásukat.

A tőzsde vezetője, CZ arról is tweetelt, hogy ennél is transzparensebben, merkle tree formájában is megosztják majd az adatokat.

A kriptoközösség alapvetően pozitívan állt hozzá ehhez a kezdeményezéshez, és többségében támogatásukat fejezték ki a tőzsde felé.

A Binance az elsők között volt, amely az FTX bedőlése után elkezdte nyilvánosságra hozni a pénzügyi adatait, hogy megnyugtassa a felhasználóit, és növelje a bizalmat a piaci káosz közepette.

Őket a Bybit követte, egy héttel később, majd sorban a többi nagy tőzsde, a Bitfinex, OKX, KuCoin, Crypto.com is elkezdte megosztani a közösséggel a vonatkozó adatokat.

A Huobi és a Gate.io hamar a kereskedők össztüzébe került, mivel a számok alapján kevésbé állnak jól.

A Grayscale Investment pedig vonakodott megosztani a címeit, biztonsági okokra hivatkozva.

Tovább informálódnál? Segítségre vágysz?
Erre jött létre a Binance Klub Magyar Közössége! 
(A meghívónk 10% örök kedvezményt ad minden új csatlakozónak)

 

November 10-én, válaszul a centralizált tőzsdék körében terjedő bizalmatlansági hullámra, a Chainlink Labs hivatalos proof of reserve auditot ajánlott fel a platformoknak.

A Coinmarketcap a hét elején jelentette be, hogy az oldal új funkciója listázza a tőzsdék ilyen adatait, ha azok nyilvánossá, bárki számára elérhetővé teszik azokat.


Olvastad már? Ethereum Classic kilövés közeli állapotban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!