New Yorkban betiltanák a kriptós nyugdíjszámlákat

-

New York fűügyésze, Letitia James arra buzdítja az állam törvényhozóit, hogy hozzanak intézkedéseket a kriptós nyugdíjszámlák ellen, hogy a különböző szolgáltatók ne fektethessék az emberek megtakarításait digitális eszközökbe, kriptopénzekbe.

A nyílt levelében James szenátorokat és kongresszusi képviselőket is megszólított, mind a demokrata, mind a republikánus oldalról.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„New York polgárai nevében azt kérem a Kongresszustól, hogy hozzanak törvényt, amely megtiltaná, hogy a különböző magánnyugdíj-számlákon, mint amilyen például a 401(k), lévő pénzt ne lehessen meghatározott eszközökbe, például kriptopénzbe, digitális coinokba vagy tokenekbe fektetni.”

James az előre látható módon felsorolta a legtöbb divatos, de hibás kritikát, amelyet a kriptóhoz nem értők szoktak ismételgetni, és amelyek miatt szerintük a kriptopénzek túl kockázatosak.

Ide tartozik az, hogy nincs belső értékük, hatalmas a volatilitásuk, és gyakran csalásokhoz, bűncselekményekhez használják őket.

Ezzel kapcsolatban megemlítette a Terra tavaszi, és az FTX mostani bedőlését, rávilágítva, hogy mindkettő nagy piaci esést okozott.

„A kemény munkával megkeresett nyugdíjcélú megtakarítások befektetése egy ilyen bedőlő kriptopénzbe az amerikai emberek minden megtakarítását tüntetheti el. Újra és újra megtapasztaljuk, hogy a kriptopénzek mennyire veszélyesek lehetnek. A keményen dolgozó átlagembereknek nem szabadna azon aggódni, hogy a megtakarításaik vajon biztonságban vannak-e, elég stabil-e a befektetésük. Arra sürgetem a kongresszust, hogy utasítsa el a nemrégiben beadott, nyugdíjmodernizációról szóló törvényjavaslatot, amely lehetővé tenné az ilyen befektetéseket!”

Egy új, Retirement Savings Modernization Act néven beadott törvényjavaslat lehetővé tenné, hogy a nyugdíjbiztosítók kriptopénzekbe is fektethessenek, míg egy másik, a Financial Freedom Act of 2022 nevű beadvány megtiltaná a Munkaügyi Minisztériumnak, hogy korlátozza a befektetésre kiválasztható eszközöket.

Az USA legnagyobb magánnyugdíj-pénztára, a Fidelity most ősszel vezette be, hogy a 401(k) típusú számláin már bitcoinba is lehet fektetni.

Ez nem nyerte el a Munkaügyi Minisztérium tetszését. A pénzügyminiszter, Janet Yellen szintén a kriptók túl nagy kockázataira hivatkozott, és úgy nyilatkozott, hogy a legtöbb ember számára ez nem megfelelő nyugdíj-előtakarékossági forma.

A héten pedig már három szenátor is nyílt levélben fordult a Fidelity vezetőségéhez, hogy ne tegyék lehetővé a bitcoinba való befektetést a nyugdíjszámlák esetén.


Olvastad már? Kutya baja a Dogecoinnak

Forrás: news.bitcoin.com

Kiemelt kép. Lucho Payne

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!