Az Amszterdam-Schiphol repülőtér 2018. június 20-án bejelentett, hogy Bitcoin ATM telepítését tervezik, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy eurót válthassanak Bitcoinra (BTC) és Ethreumre (ETH).

Forrás: Schiphol

Az ATM-et 2019 januárjáig először egy hat hónapos próbaidőre helyezik majd el, hogy felmérjék, mekkora az igény a kriptoeszköz alapú pénzváltási szolgáltatásra. Nyilatkozatában a Schiphol repülőtér szóvivője büszkén közölte, hogy ez az első olyan reptéri ATM-szolgáltatás, amely kitűnik az európai régióban.

Tanja Dik, a Schiphol reptér fogyasztói termékek és szolgáltatások részlegének igazgatója bejelentésben elmondta:

“A Schiphol folyamatos innovációra és az utasok megfelelő kiszolgálására törekszik. A Bitcoin ATM segítségével azt reméljük, hogy hasznos szolgáltatást nyújtunk az utasoknak, lehetővé téve számukra, hogy egyszerűen cseréljenek eurót a globális Bitcoin és Ethereum kripto-fizetőeszközökre.”

A ByeleX Data Solutions BV holland kripto fizetési szolgáltató együttműködést kötött a Schiphol repülőtérrel az ATM fejlesztésében. Az amszterdami légikikötő hatalmas büszkeséggel jelenthette be, hogy ők Európa első ilyen szolgáltatást kínáló repülőtere. Világviszonylatban azonban már nem mondhatják el magukról ugyanezt: az Ausztráliában található Brisbane Airport ugyanis januárban már megelőzte őket.

Így ismét tettünk egy lépést a kriptovaluták elfogadásához, illetve a kriptoeszközök átváltásának megkönnyítése felé vezető úton, hogy a világon egyre több ember vehesse igénybe ezt a szolgáltatást.