Kínai bitcoinbányász lopta az áramot letartoztatták

-

Egy kínai bitcoinbányászt vett őrizetbe a rendőrség, miután kiderült, hogy áramot lopott veszteséges bitcoinbányászat üzemeltetése érdekében, írta a Xinhua, egy helyi hírportál június 22-én.

A „Ma” nevű gyanúsított állítólag kétszáz számítógépen bányászott Bitcoint és Ethereumot az ország Anhui tartományában. Az eszközöket a rendőrség elkobozta a gynúsított letartóztatásakor. A bányász összesen 150 millió megawatt (MW) villamos energiát lopott el a Xinhua szerint.

A források szerint, amikor Ma áprilisban megvásárolta a szükséges hardvereket, még nem tudta, hogy mennyi energia szükséges a bányászműveletek elvégzéséhez, ami napról napra több mint 6000 jüannyi (930 dollár) villamosáramot emésztett fel.

A rendőrség akkor kereste fel Ma-t, amikor a helyi hálózat kezelője abnormális villamosenergia-felhasználásról számolt be.

“… A rendőrség megállapította, hogy a gyanúsított kriptobányász-műveleteket hajtott végre, a villanyóra árammérőjét pedig áthidalta. Ezzel a technikával megpróbálta kikerülni a villamos energia mérését” – tette hozzá Xinhua.

Kína az utóbbi hónapokban arra törekedett, hogy megdöntse a bányászati ​​iparágat, amely korábban olyan szereplők szaporodását jelentette, amelyek túlzott energiaellátást igényeltek.

A média többféle hírt közölt az üggyel kapcsolatban, köztük egyet áprilisban, amikor egy rosszul végződött üzlet után egy tajvani bányász és egy gengszterbanda között összetűzésre, lövöldözésekre is sor került.

A Cointelegraph egy májusban megjelent cikke szerint a Bitcoinbányászat év végére világszerte várhatóan az összes villamosenergia-termelés 0,5%-át fogja kitenni.

Forrás: Cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és...

A Dogecoin felült az 1 dollár felé tartó rakétára

Vendégbejegyzés A Twitter és a YouTube közösségi oldalainak kripto szakértői szaftos, bullish Dogecoin árfolyam előrejelzéseket osztottak meg velünk ezen a héten. Ráadásul Elon Musk is több...

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!