Beújít a legnagyobb svájci bank a kriptopénzekkel

-

A Vontobel, vagyis Svájc legnagyobb magánkézben lévő befektetési bankja január 14-én jelentette be, hogy letétkezelő szolgáltatásában elérhetővé teszi a kriptopénzeket.

Olvastad már? Tőzsdén kívüli piacot nyit a Bittrex, határidős ügyletek a Bakktnál

Forrás: en.wikipedia.org

A zürichi bank a harmadik legnagyobb svájci vagyonkezelő. Összesen nagyjából 112,2 milliárd dollárnyi svájci frank van jelenleg tulajdonukban ügyfeleik által. Ezek a csillagászati számok az intézet 2017-es pénzügyi jelentéseiből származnak.
Az új, Digital Asset Vault letétkezelő szolgáltatásával a kereskedelmi bank – állításuk szerint – az első bank a világon, amely olyan megoldásokat vezetett be az irányelvek tekintetében, amelyek megfelelnek a szabályozói követelményeknek.

Az új eszköz lehetővé teszi a bankok és vagyonkezelők számára, hogy kriptopénzekkel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleik számára, beleértve azok vásárlását, értékesítését és megőrzését.
Hogy a bank biztonságosan őrizhesse a digitális vagyont, integrálták infrastruktúrájukba a Hardware Security Module-t (HSM) – derül ki a jelentésből.
A Vontobel eddig is kriptobarát bank volt, amely hitelezőként működött, és megkönnyítette a cégek számára, hogy kriptoalapú befektetési hitelt vegyenek fel.

Ez nyilván tökéletes hír számos olyan vállalkozás számára, amelyek kizárólag a bankokban bíznak, és eddig nem volt lehetőségük befektetni. Az olyan cégeknek, mint a Coinbase és más kriptováltók, egyszerűen nem hisznek. Nincs min csodálkozni, ha nem biztosítják azt a fajta garanciát, mint a hagyományos pénzintézetek.
Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!