A Nvidia videokártyákat gyártó óriásnak most egy közös polgári peres eljárással kell szembenéznie, miután jelentős részvényzuhanásról számoltak be a videokártyák utáni kereslet csökkenése miatt. A pert a Schall ügyvédi iroda jelentette be december 24-én.

Olvastad már? Cenzúra a PayPalnál – a Bitcoin a válasz

Forrás: wikimedia.com

A vád szerint „a vállalat hamis és félrevezető kijelentéseket tett a piaccal kapcsolatban”. A jelentés szerint ugyanis az Nvidia „azt állította, hogy képesek követni a kriptopénzek piacát és gyors változtatásokat tudnak hozni a cég működésében, ha azt szükségesnek találják”.

A Schall szerint a GPU-gyártó szintén kijelentette, miszerint:

„A kriptobányászok részéről bármiféle GPU-kat érintő kereslettel kapcsolatos zuhanás nem lesz negatív hatással a vállalat üzletére, mivel a játékospiac még így is elég erős kereslettel rendelkezik.”

Ahogy arról korábban a Kriptoworld is beszámolt, a kriptobányászok csődje után az Nvidia volt az S&P 500 legrosszabbul teljesítő vállalkozása. A részvények masszív értékesítése után azok értéke 54 százalékot zuhant.

November közepén a Susquehanna – egy amerikai globális kereskedési és technológiai elemzéseket készítő cég – kiderítette, hogy az etherbányászat többé nem jövedelmező videokártyák segítségével.

Az elemzésben a bányászok jövedelme a november 1-i adatokat figyelembe véve 0 dollár. Ez elég távol van a 2017 júliusi, 150 dolláros értéktől.

Korábban a japán GMO Internet jelentette be, hogy elhagyják a bányászszektort, mivel rendkívüli veszteségeik voltak az éven.

A Cointelegraph egyébként felkereste az Nvidiát, de a cikk megjelenéséig nem válaszoltak.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!