Beperelték az Nvidiát a rossz teljesítménye miatt

-

A Nvidia videokártyákat gyártó óriásnak most egy közös polgári peres eljárással kell szembenéznie, miután jelentős részvényzuhanásról számoltak be a videokártyák utáni kereslet csökkenése miatt. A pert a Schall ügyvédi iroda jelentette be december 24-én.

Olvastad már? Cenzúra a PayPalnál – a Bitcoin a válasz

Forrás: wikimedia.com

A vád szerint „a vállalat hamis és félrevezető kijelentéseket tett a piaccal kapcsolatban”. A jelentés szerint ugyanis az Nvidia „azt állította, hogy képesek követni a kriptopénzek piacát és gyors változtatásokat tudnak hozni a cég működésében, ha azt szükségesnek találják”.

A Schall szerint a GPU-gyártó szintén kijelentette, miszerint:

„A kriptobányászok részéről bármiféle GPU-kat érintő kereslettel kapcsolatos zuhanás nem lesz negatív hatással a vállalat üzletére, mivel a játékospiac még így is elég erős kereslettel rendelkezik.”

Ahogy arról korábban a Kriptoworld is beszámolt, a kriptobányászok csődje után az Nvidia volt az S&P 500 legrosszabbul teljesítő vállalkozása. A részvények masszív értékesítése után azok értéke 54 százalékot zuhant.

November közepén a Susquehanna – egy amerikai globális kereskedési és technológiai elemzéseket készítő cég – kiderítette, hogy az etherbányászat többé nem jövedelmező videokártyák segítségével.

Az elemzésben a bányászok jövedelme a november 1-i adatokat figyelembe véve 0 dollár. Ez elég távol van a 2017 júliusi, 150 dolláros értéktől.

Korábban a japán GMO Internet jelentette be, hogy elhagyják a bányászszektort, mivel rendkívüli veszteségeik voltak az éven.

A Cointelegraph egyébként felkereste az Nvidiát, de a cikk megjelenéséig nem válaszoltak.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!