A hatalmas negyedéves veszteségek a japán bányászóriásnál

-

A japán cégóriásnak számító GMO Internet Group kiszáll a bitcoinbányászatra előállított hardverek piacáról – derül ki a Cointelegraph Japan december 25-ei cikkéből.

Olvastad már? Nem minden képviselő szerint értékpapír a kriptó

Egy dokumentum alapján „hatalmas veszteségeket” szenvedtek a negyedik negyedévben. A cég, amely 2017-ben szállt be bitcoinbányászat piacára, most azt nyilatkozta, hogy a jövőben „nem fejlesztenek, gyártanak vagy adnak el” bányászgépeket.

Forrás: wikimedia.com

Miután figyelembe vették a jelenlegi üzleti élet változásait, úgy ítélték meg, hogy nehéz lenne számukra az egyre növekvő veszteségeket megfékezni. Úgy döntöttek, hogy kiszállnak a saját keretek között zajló bányászatból.

A GMO „egy olyan régióba helyezi át bányászgépeit, amely megengedi számukra a további, sokkal olcsóbb működést”.

Ezen hírek szerint a GMO a legújabb áldozata a 2018-as bitcoin medve piacnak, hisz a csökkenő árfolyam vezetett idáig.

A Kriptoworld korábban megírta, hogy Kínában már kilóra adják a bányászgépeket, illetve a Bitmainnél is jelentős leépítések zajlanak.

Miután a Bitmain nemrég bezáratta izraeli irodáját, a legújabb hírek szerint a több mint 2 500 főből álló csapatuk legalább fele elbocsátásra kerül.

A GMO megerősített pénzvesztesége összesen 320 millió dollár erre a negyedévre, a meg nem megerősített veszteségek pedig nagyjából 334.5 millió dollár körül lesznek.

A cég azt nyilatkozta, hogy ezek a tények nem lesznek hatással pénzügyi stabilitásukra.

A mostani hírekkel kontrasztban, novemberben még történelmi mértékű profitot termeltek kriptopénzekkel kapcsolatos projektjeik, melyek legnagyobb részét a bányászhardverek tették ki. A nyereségük akkor 22.8 millió dollár volt.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

4 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!