Cenzúra a PayPalnál – a Bitcoin a válasz

-

Sokak számára a bitcoin egy cenzúramentes, decentralizált, megváltoztathatatlan és határok nélküli tranzakciós eszköz, amely túlszárnyalja a centralizáció akadályait. Nagyon sok nyugati ember számára viszont nem túl fontos dolgok ezek a mindennapi életükben.

Olvastad már? Villámhír: A Visa felvásárolta a Ripple partnerét

Az internetes cenzúra terjedésével és a „radikalizációellenes” narratíva miatt viszont egyesek szükségesnek találják a decentralizált pénzügyi és információs eszközöket.

A Paypal beszüntette a The Hacker News számláit

Szombat reggel számos hír jelent meg arról, hogy a világhírű, kiberbiztonsági hírekkel foglalkozó The Hacker News (THN) oldal nem tudott hozzáférni egyetlen Paypal-fiókjához sem, mivel azok zárolásra kerültek. A THN Twitter-oldalán közölte a hírt, több mint fél millió követőjük számára.

A bitcoin a válasz

A hír terjedésével a kriptoközösség is gyorsan becsatlakozott az ügybe a THN oldalán, mivel egyetértetek azzal, hogy a PayPal fiókok bezárása teljesen érthetetlen, és a cenzúra legrosszabb formája. Számos jelentős bitcoinrajongó tette szóvá nemtetszését az üggyel kapcsolatban.

Köztük volt:

Matt Odell vezető kriptográfus is, aki szerint, ha már nincs hova fordulni, a bitcoin mindig ott lesz mindenki számára.

Marty Bent egy kriptopénzekkel foglalkozó híroldal szerkesztője szerint, a fizetéseket feldolgozó szolgáltatók kezdik elveszíteni az eszüket. Bent szerint itt az ideje, hogy a bitcoin átvegye a hatalommániás cégek helyét a piacon.

Számos egyéb kriptobarát startup és a kriptoiparban jelentős személyiség is egyre hangosabban dicséri a bitcoint.  NVK, egy álnevű „decentralista” szerint, a bitcoin jó hírének terjesztésével győzelemre visz majd mindenkit a centralizált hatalmak ellen.

Rui Gomes, a Tim Draper által támogatott OpenNode egyik fejlesztője szerint az egyre növekvő cenzúra miatt egyre értékesebb lesz a bitcoin az abban rejlő lehetőségek miatt.

A mostani hír csak napokkal azután került a nyilvánosság elé, hogy a Patreon, mely követők számára teszi lehetővé tartalomgyártók támogatását, letiltotta Carl Benjamint. Ezen tény hatására többen is úgy döntöttek, hogy törlik Patreon-fiókjukat. Közöttük volt Dr Jordan Peterson is, az a pszichológiaprofesszor, akinek politikai kommentárjaival sokan nem értenek egyet.

Forrás: newsbtc.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép estéd!

6 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!