A Visa, amerikai pénzügyi óriás felvásárolta a Ripple egyik fő partnerét, az Eathport Plc-t – azt az 1997-ben alapított londoni társaságot, amely határon átívelő fizetési szolgáltatásokat kínál különféle bankoknak és pénzintézeteknek.

Olvastad már? A Houston Rockets meccsén bemutatták a Bitcoin Cash-bányászást

Az Earthport partnere a Ripple Technology-nak. A nemzetközi tranzakciók még hatékonyabbá tétele érdekében szeretnék integrálni a Ripple protokollját a már meglévő fizetési infrastruktúrájukba.

A Visa 251 millió dollárért ütötte nyélbe az üzletet. A vállalat részvényei, amelyet a londoni értéktőzsde másodlagos piacán listáznak, idén több mint 28 százalékot estek a megnövekedett veszteségek és kiadások miatt.

Valószínűleg ez okozta azt, hogy a vállalat alapvető változásokat eszközölt ki stratégiájában.

Az Earthport API-ja nemcsak a Ripple ökosziszémájához nyújt hozzáférést, hanem ahhoz a fizetési módszerhez is, amelyet az Earthport több min 200 országban kínál világszerte. A Visának tehát most egy aduász van a kezében. Hogy ez milyen hatással lesz a Ripplre-re, majd kiderül.

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!