Balancer: A második támadás több mint 200 ezer dolláros veszteséget okoz

-

A Balancer (BAL) a közelmúltban ismét kibillent az egyensúlyából, egy újabb támadás érte a decentralizált pénzügyi (DeFi) platformot.

Támadás alatt a Balancer

Szeptember 20-án az X-en (korábban Twitter) az Exponential DeFi által közzétett bejegyzés rávilágított a Balancer domainjének feltörésére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A poszt jelezte, hogy a hackerek arra ösztönzik a felhasználókat, hogy hagyjanak jóvá kártékony kontraktusokat, amelyek célja a pénztárcájukból történő pénzkivonás.

Az első bejegyzés idején a Balancer nem adott ki hivatalos választ, de később közzétettek egyet.

Hivatalos közleményükben a Balancer csapata megerősítette, hogy a frontendjüket valóban támadás érte.

Figyelmeztették a felhasználókat, hogy további értesítésig ne foglalkozzanak a platform felhasználói felületével (UI).

A Balancer több mint 200.000 dollárt veszített.

A platform figyelmeztetései ellenére a támadónak sikerült sikeresen átutalnia némi pénzt. A PeckShieldAlert jelentése szerint a támadó körülbelül 238 000 dollár értékű kriptopénzzel lépett meg.

A nyomon követett tárca szerint a támadó kezdetben 1,04 Avalanche (AVAX) értékű, körülbelül 9 dollár értékű devizát kapott, ami tesztátutalásnak tűnt.

Ezt követően a támadó 15,4 Ethereumot (ETH) cserélt több mint 2700 AVAX-ra, majd ezeket az összegeket a MEXC letétbe küldte.

Figyelemre méltó, hogy ez volt a második támadás a hálózat ellen kevesebb mint egy hónapon belül.

A Balancer korábban, augusztus 22-én figyelmeztetést adott ki egy sebezhetőségről, amely 2,8 millió dollárt, azaz a teljes lezárt érték (TVL) 0,42%-ának megfelelő összeget veszélyeztetett.

Augusztus 24-i közleményükben nyomatékosan tanácsolták a felhasználóknak, hogy „minél előbb lépjenek ki”, ha pénztárcájukat az érintett likviditásszolgáltató (LP) poolokhoz kapcsolták.

Hatás a TVL-re?

A DeFiLlama adataiból kiderült, hogy a Balancer által tapasztalt kezdeti hack érzékelhető hatással volt a Total Value Locked (TVL) és a tranzakciós aktivitásra.

Augusztus 22-e körül a TVL körülbelül 850 millió dollárról 840 millió dollárra csökkent. Augusztus 24-re tovább csökkent, körülbelül 670 millió dollárra.

Ezzel párhuzamosan a tranzakciók száma augusztus 22-én több mint 3000-re emelkedett, szemben a korábbi 2000 tranzakciós átlaggal.

Balancer
Forrás: DefiLlama

E cikk írásakor azonban úgy tűnik, hogy a TVL és a tranzakciós minták visszatértek a normális szintre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A TVL körülbelül 710 millió dolláron állt, a tranzakciók száma pedig körülbelül 1600-ra csökkent.

Ez azt jelezte, hogy a támadás nem volt hatással ezekre a mutatókra, legalábbis egyelőre.

Olvastad már? A Bitcoin alacsony volatilitása segít az árakat a 27.000 dollár fölé tolni?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!