Korábbi befektetési bankár bűnösnek vallja magát kriptocsalásban

-

Az amerikai igazságügyi minisztérium (DOJ) szeptember 10-én közleményt adott ki arról, hogy egy volt befektetési bankár bűnösnek vallotta magát kripto befektetési csalás elkövetésében.

Rashawn Russell befektetési bankár és regisztrált bróker volt, aki a Deutsche Banknál dolgozott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A DoJ szerint egy „R3 Crypto Fund” nevű csalárd kripto befektetési rendszert vezetett.

Összesen 29 befektetőtől csalt ki 1,5 millió dollárt 2020 novembere és 2022 augusztusa között. Akár 30 év börtönbüntetésre is számíthat, amikor kriptocsalásért elítélik.

A kripto befektetések garantált és hatalmas hozamát ígérve Russell éveken keresztül sikeresen átverte ezeket a magánszemélyeket.

Több hamis dokumentumot is küldött az ügyfeleinek, amelyeken a befektetési hozamokra vonatkozó téves információk szerepeltek. Még a banki egyenlegéről készült módosított képeket is megosztotta a befektetőkkel.

Russell az ezektől a befektetőktől szerzett pénzeszközöket személyes előnyökre, szerencsejátékra és a korábbi befektetők visszafizetésére használta fel.

A személyazonossági lopásban is bűnösnek találták

Russell bűnösnek vallotta magát egy másik személyazonosság-lopási rendszerben játszott szerepében is.

A 2021 szeptembere és 2023 júniusa közötti időszakban több mint tizenöt hitelkártyát és egyéb eszközt szerzett csalárd módon, hamis adatok felhasználásával harmadik személyek nevében.

Azt remélte, hogy ezeket tiltott és jogosulatlan tranzakciók lebonyolítására használhatja.

A hatóságok először április elején emeltek vádat Russell ellen kriptopénzcsalás miatt. Azóta további vádak is napvilágot láttak. Az ítélet most végre megszületett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ítéletben Sanket Bulsara amerikai magisztrátusi bíró több mint 1,5 millió dollár visszafizetésére szólította fel Russelt.

Breon Peace amerikai ügyész azt mondta,

A gyors ítélet ebben az ügyben alátámasztja a hivatal elkötelezettségét a digitális eszközpiacokon tevékenykedő bűnös szereplők felelősségre vonása iránt.

A New York Keleti Kerületi Ügyészség Üzleti és Értékpapírcsalási Osztálya, valamint az Igazságügyi Minisztérium Bűnügyi Osztályának Csalási Osztálya foglalkozik a kormány nevében a kriptocsalási ügyekkel.


Olvastad már? Napokon belül lezárul a Wall Street Memes gyűjtése – Nincs vesztegetni való idő

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!