Az XRP likviditása emelkedik, de hol tart az ára?

-

Az XRP legutóbbi árfolyamteljesítménye erőtlen volt, de felcsillant egy reménysugár, mivel az új adatok potenciális fellendülési utakat sugalltak, különösen a likviditási besorolások tekintetében.

Magasan rangsorolva

A Kaiko friss adatai az XRP lenyűgöző likviditási besorolását mutatták.

Ez a mérőszám azt jelzi, hogy egy eszköz milyen könnyen vásárolható vagy adható el anélkül, hogy az árát befolyásolná. Az XRP esetében kivételesen magas volt.

Ez a megnövekedett likviditás nem csak a token piaci mélységét tükrözte pozitívan, hanem potenciálisan vonzotta a lakossági befektetőket is, akik olyan befektetést keresnek, amelyet a nagy kereskedők nem tudnak könnyen befolyásolni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az XRP ára csökkent

A magas likviditási rangsor ellenére az XRP árfolyama a beszámoló időpontjában 0,5786 dolláron állt, ami 3,82%-os csökkenést jelentett az elmúlt 24 órában.

A csökkenés aggodalomra adott okot, mivel az XRP hálózati növekedése is csökkent, ami az új címek érdeklődésének csökkenését jelzi.

Ez a tendencia kihívást jelenthet az XRP fellendülési kilátásai szempontjából.

Ellenben az XRP-tulajdonosok teljes száma tovább nőtt, amit a token körüli sebesség növekedése kísért.

A token sebességének megugrása a meglévő tulajdonosok fokozott aktivitására és elkötelezettségére utal, ami enyhítheti az új címek csökkenő érdeklődésének hatását.

xrp

Forrás: Santiment

Miközben az XRP-tulajdonosok száma és a token sebesség továbbra is biztató, a Ripple-hálózat állapota vegyes képet mutatott.

Az elmúlt hónapban a kódbejegyzések és a core fejlesztők száma jelentős csökkenésnek volt tanúja.

Ez hatással lehet a hálózat azon képességére, hogy gyorsabban szállítson változtatásokat a hálózatra, és hosszú távon negatív hatással lehet mind a protokollra, mind a tokenre.

xrp

Forrás: Token terminál

Növekedés más területeken

A decentralizált tőzsdei (DEX) területen az XRP hatalmas növekedést tapasztalt.

Az XRP-hálózat DEX-volumenei megugrottak, amit a naponta kibocsátott új XRPL-eszközök és a létrehozott XRPL-trustvonalak napi nettó összegének növekedése kísért.

Az XRPL, vagyis az XRP Ledger az XRP tranzakciókat támogató mögöttes technológiaként szolgál.

xrp

Forrás: Santiment

A DEX-volumenek és az XRPL-hez kapcsolódó tevékenységek pozitív vonulása potenciálisan ellensúlyozhatja az új kódmegjegyzések és a core fejlesztők visszaesése okozta kihívásokat.

A megugró aktivitás a jövőben az XRP körüli hangulatot is segítheti.


Olvastad már? Nem vetted meg időben a Polygont (MATIC)? Fedezd fel az altcoint, amely meglepheti a befektetőket!

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!