Az XRP készen áll arra, hogy elérje az 1 dollárt?

-

A Ripple (XRP) árfolyama január 8-án 0,58 dollárra emelkedett.

Azonban Ali Martinez elemző szerint a Ripple (XRP) emelkedése a 1,10 dollárig tartó mozgás kezdete lehet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Martinez szerint az XRP egy emelkedő mintázatot alakított ki, amelyet utoljára 2022 júniusában láthattunk.

Hozzátette azt is, hogy ha az emelkedő párhuzamos csatorna folytatódik, akkor az XRP elérheti a középső határon a 0,80 dollárt, miközben megjegyezte, hogy az 1 dollár feletti felső határ sem elérhetetlen.

1 dollár lehetséges, de még nem jött el az ideje.

Martinez véleménye némi megkönnyebbülést hozhat az XRP-tulajdonosoknak.

A kriptopénz tulajdonosai hosszú ideig reménykedtek abban, hogy a token megvalósítja a sokat emlegetett lehetőségeit.

Az XRP azonban nem találta könnyűnek a centes szint feletti kereskedést.

Legutóbb 2023-ban, a Ripple részleges győzelme idején került közel az 1 dollárhoz, amikor a Ripple részben győzött az amerikai SEC ellen.

A legutóbbi árfolyam-előrejelzés ellenére az XRP nem tudta elérni a 0,6 dollárt. A megjelenési időpontban úgy vélte, hogy az ár 0,56 dollárra esett vissza.

Az Open Interest (OI) tekintetében a Coinglass adatai azt mutatták, hogy az érték 485,19 millió dollárra esett vissza. Az OI a nettó nyitott pozíciók alapján nő vagy csökken.

Ha az OI növekszik, az azt jelenti, hogy nettó egyenlegben a piaci szereplők növelik a pozícióikat. Ez azt is jelenti, hogy a vevők agresszívebbek, mint az eladók.

Tehát az OI csökkenése azt jelenti, hogy az eladók harciasabbak voltak, és ez az XPR-t a 0,55 dolláros támaszba taszíthatja.

Forrás: Coinglass 

Az XRP a 0,72 dolláros célt tűzte ki maga elé.

Az XRP/USD napi grafikonról nézve a 0,236 Fibonacci szint 0,53 dollárnál volt. Ez a Fib szint jelzi a lehetséges visszahúzódási pontot.

Így a pozíció azt jelentette, hogy a 0,236 megegyezik az OI jelzéseivel, hogy rövid távon valószínűsíthető a támogatás felé történő dömping.

Egy újabb pillantás az Fib-re azt mutatta, hogy a 3,618-as szint 1,07 dollárnál volt. Ez azt jelzi, hogy ha az XRP valamikor meghaladja a decemberi 0,69 dolláros csúcsát, akkor 0,72 dollárig emelkedhet.

Ezenkívül értékelte az exponenciális mozgóátlagot (EMA). A cikkírás idején az 50 EMA (kék) átlépte a 200 EMA-t (sárga), ami azt jelzi, hogy az XRP trendje hosszú távon bikás lehet.

Rövid távon azonban kissé borúsan fest a kriptopénz. Ennek oka a Relative Strength Index (RSI), amely a megjelenési időpontban 37.15 volt.

xrp

Forrás:TradingView

Az RSI-érték a vételi lendület gyengeségének jeleként szolgált. Tehát, hacsak a vevők nem térnek vissza teljes erővel, az XRP nem biztos, hogy egyhamar újra meg fogja ismételni a 0,58 dolláros szintet.

Az előrejelzésektől függetlenül fontos megjegyezni, hogy az XRP értéke a technikai perspektíván kívül más tényezőktől is függene.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Ripple-nek van egy folyamatban lévő ügye az amerikai SEC-nél, amelynek kimenetele hatással lehet az árfolyamra.

Azonban az a felfogás, hogy 2024-ben bikapiac lenne, nagy esélyt adott az XRP-nek arra, hogy elérje az említett értéket.

Olvastad már? Vajon a Bitcoin 2024-ben eléri a 100.000 dollárt? PlanB árjóslata szerint…

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) májusi növekedési volumenének több mint 60%-át a Solana blokkláncon regisztrálták a Pantera Capital kockázati tőkecég által összeállított adatok szerint. E növekedés mögött...

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!