Az „unalmas” bitcoin egy nap alatt több rekordot is elért

-

Annak ellenére, hogy a bitcoint néhányan unalmasnak minősítették, a tegnapi napon számos változatos rekordot is elért.
A bitcoin árváltozásai az utóbbi hetekben nem bizonyultak izgalmasnak, legutóbb azonban a következő szempontokból ért el rekordokat: új címek, aktív címek, óránkénti tranzakciók száma, illetve óránkénti kimenetek száma.

Rafael Schultze-Kraft, a Glassnode műszaki vezérizgatója egy tweeten belül a következőképpen sorolta fel az elért eredményeket:

Új címek sokasága

A bitcoin a 2017-es bikafutam óta nem rendelkezett ennyi új és aktív címmel. A 2018-as csökkenést követően a napi új címek száma a kezdeti 195.000-ről folyamatosan növekszik, a cikk írásakor 450.000-et elérve.
A napi aktív címek száma pedig 423.000-ről annak háromszorosára, 1,08 millióra növekedett ugyanezen az időszakon belül.
Az új címek számának növekedése összesítve az aktív címekkel és a tranzakciók óránkénti számával, kellemes hírnek bizonyul, amely csak néhány órával azután érkezett, hogy Mati Greenspan, a Quantum Economics kriptoelemzője a következőt tweetelte:

 „Hihetetlen… még a nehézség igazodásai is lassan unalmassá válnak. A bitcoin volumene, de a közösségi részvétele is csak csökkent az elmúlt hetekben.”

A július 1-jei adatokból megtudhattuk, hogy a bitcoin bányászatának nehézségi szintje alapvetően változatlan maradt a legutóbbi igazodás óta, ugyanis mindössze 0,0033%-kal csökkent.
A bitcoin napi volumene a május közepén feljegyzett 52 milliárd dollárról 15 milliárd dollárra esett vissza (a cikk írásakor).

Közösségi részvétel

Megfigyelve a Lunarcrush kriptoelemzési platform által szolgáltatott 2020-as adatokat, a teljes tendencia a társadalmi részvételt illetően enyhén pozitív.
Ezen a héten a bitcoint említő bejegyzések száma enyhén növekedett az összes közösségi platformon, elérve a 927.000 bejegyzést.
A meglehetősen egyhangú közösségi részvétel ellenére a bitcoin ára januárban és áprilisban mégis jelentős szinteket ért el.

Olvastad már? A 6000 dolláros támasz a bitcoin bika piacához vezethet

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!