Annak ellenére, hogy a bitcoint néhányan unalmasnak minősítették, a tegnapi napon számos változatos rekordot is elért.

A bitcoin árváltozásai az utóbbi hetekben nem bizonyultak izgalmasnak, legutóbb azonban a következő szempontokból ért el rekordokat: új címek, aktív címek, óránkénti tranzakciók száma, illetve óránkénti kimenetek száma.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Rafael Schultze-Kraft, a Glassnode műszaki vezérizgatója egy tweeten belül a következőképpen sorolta fel az elért eredményeket:

Új címek sokasága

A bitcoin a 2017-es bikafutam óta nem rendelkezett ennyi új és aktív címmel. A 2018-as csökkenést követően a napi új címek száma a kezdeti 195.000-ről folyamatosan növekszik, a cikk írásakor 450.000-et elérve.

A napi aktív címek száma pedig 423.000-ről annak háromszorosára, 1,08 millióra növekedett ugyanezen az időszakon belül.

Az új címek számának növekedése összesítve az aktív címekkel és a tranzakciók óránkénti számával, kellemes hírnek bizonyul, amely csak néhány órával azután érkezett, hogy Mati Greenspan, a Quantum Economics kriptoelemzője a következőt tweetelte:

 „Hihetetlen… még a nehézség igazodásai is lassan unalmassá válnak. A bitcoin volumene, de a közösségi részvétele is csak csökkent az elmúlt hetekben.”

A július 1-jei adatokból megtudhattuk, hogy a bitcoin bányászatának nehézségi szintje alapvetően változatlan maradt a legutóbbi igazodás óta, ugyanis mindössze 0,0033%-kal csökkent.

A bitcoin napi volumene a május közepén feljegyzett 52 milliárd dollárról 15 milliárd dollárra esett vissza (a cikk írásakor).

Közösségi részvétel

Megfigyelve a Lunarcrush kriptoelemzési platform által szolgáltatott 2020-as adatokat, a teljes tendencia a társadalmi részvételt illetően enyhén pozitív.

Ezen a héten a bitcoint említő bejegyzések száma enyhén növekedett az összes közösségi platformon, elérve a 927.000 bejegyzést.

A meglehetősen egyhangú közösségi részvétel ellenére a bitcoin ára januárban és áprilisban mégis jelentős szinteket ért el.

Olvastad már? A 6000 dolláros támasz a bitcoin bika piacához vezethet

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂