A kriptopénzek piaca már 2 hónapja stagnál. A bitcoin árfolyama az idő nagy részében 9000 és 10.000 dollár között mozgott.

Sem a bikák, sem pedig a medvék nem voltak képesek jelentős lendületet adni arra, hogy meghatározzanak valamiféle irányt.

Próbálkozásokból viszont nem volt hiány. A legutóbbi bullish mozdulat június 1-jén történt, amikor a bitcoin 10.450 dolláron letesztelte idei rekord árfolyamát.

Legutóbb a bearish érzelmek voltak túlsúlyban. Itt a nyár és az uborkaszezon, éppen ezért nem árt résen lenni a nem várt mozdulatokat illetően.

A Steve nevű kereskedő Twitter-fiókján tett közzé egy egyszerű elemzést, amely szerint még a 6000 dollárra való árcsökkenés sem jelent majd semmilyen problémát.

A hosszú távú trend továbbra is bullish marad, nyár után pedig újabb növekedésekre számíthatunk. Akár még a történelmi maximumot is újra megdönthetjük.

Steve elemzésében a Fibonacci-visszahúzódást alkalmazta. Megnézte, hogyan néz ki a havi grafikon, amely alapján megbecsült egy hosszú távú trendet, és jobb rálátást nyújtott a piac alakulására.

Ahogy látható, a 6.300 dolláros szinten a 0,618-as Fibo-szint található.

A 6.000 dolláros szint a kriptopénz világában erős támasz, a bitcoin pedig sokat tartózkodott felette a 2018-as medve piac alatt. Szintén sikerült tartania a 2019-es év, akárcsak a mostani koronaválság során.

Ezenfelül erős Fibo-szint van felette. Éppen ezért valószínű, hogy az árfolyam egy esetleges dump esetén felpattan, az elkövetkező hónapokban pedig folytatja felfelé ívelő mozgását.

Olvastad már? PayPal és kriptó a Pundi X POS-termináljain az USA-ban

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.