A kriptoközösség egyöntetűen optimistán várja a PayPal belépését a kriptoszférába, a szingapúri alapítású Pundi X viszont rögtön lépett is egyet előre, és a saját gyártású, Xpos néven futó bankkártya-termináljaira feltelepíti a PayPal mobilfizetési applikációját.

Ezzel a PayPal lett az első mobilfizetési platform, amelyet integráltak az Xpos készülékekre, így mostantól a világ 30 országában fogadhatnak pénzt a felhasználók ennek segítségével.

Maga a folyamat két lépcsőben fog zajlani, a Pundi bejelentése alapján az USA székhelyű kereskedelmi egységek kapják meg először a frissítést, amelyet július elsejével használhatnak.

Az ezután következő két hét során pedig az összes terminálra felkerül a fizetési applikáció.

A felhasználók 70%-a a PayPal-t választotta

A Pundi azután döntött a bevezetés mellett, hogy egy Twitter szavazáson megkérdezték a közösséget, melyik mobilfizetési megoldást szeretnék. A PayPal zsebelte be a szavazatok 70%-át, maga mögé utasítva többek között a WeChat Pay, az Alipay, és a GoPay appokat is.

Ezzel az Xpos már nem csak bankkártyás fizetésre lesz alkalmas, hanem a funkciót aktiváló üzletekben kriptopénzt is vásárolhatnak vele az ügyfelek.

A Pundi társalapítója és jelenlegi ügyvezetője, Zac Cheah kifejtette, az ilyen vezető világcégekkel való együttműködés segít, hogy a blokklánc-alapú szolgáltatások és termékek a kriptoszférán kívül is nevet szerezzenek maguknak.

„Azzal, hogy az Xpos mostantól a PayPal-lal is használható, leegyszerűsíti a kriptók használatát, ezzel pedig közelebb hozza a blokkláncot a mainstream-hez.

Hirtelen jött barátság

Miután egy évtizedig kerülte a kriptopénzekkel való kapcsolatot, a PayPal nemrégiben blokklánc-mérnököket keres az álláshirdetéseiben, így természetesen megindult a pletyka, hogy nemsokára támogatni fogják a platformjukon a kriptót.

Ezidáig a tőzsdék sem siettek bevezetni a felületükön a PayPal-os fizetési lehetőséget, mindössze maroknyinál lehet ez, mint amilyenek a P2P Localbitcoins vagy a Paxful.

Nemrégiben a KuCoin P2P fiat piaca is bevezette a PayPal elfogadását, egy időben az USD támogatásával.

Olvastad már? Több ezer felhasználói adat szivárgott ki egy bitcoinos csalás miatt

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok!